Polt Péter azt se tudja, mi az a magas szintű korrupció

POLITIKA
2019 április 17., 08:56
comments 126

Polt Péter mindannyiunk legnagyobb szerencsétlenségére képtelen magától értelmezni, hogy mit érthet az Európai Bizottság "magas szintű korrupció" alatt, amikor országjelentésében ennek kockázataira hívja fel a figyelmet. Magyarország Legfőbb Ügyésze erről a szellemi kihívásról Gurmai Zita szocialista képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában tájékoztatta a széles publikumot.

Mint írta, a "magas szintű korrupció" fogalma "definiálatlan", "ilyen egzakt büntetőjogi kategória" nem létezik. Így számára értelmezhetetlen, hogy ezzel szemben várnak el rendszerszintű intézkedéseket.

Polt válaszából ugyanakkor kiderül, hogy valami fogalma csak van arról, hogy mégis mi az anyám kínját jelenthet az, hogy "magas szintű". Legalábbiv válaszában a Mengyi Roland országgyűlési képviselő elleni vádemeléssel büszkélkedik, meg azzal, hogy egy járási hivatal vezetőjével szemben is indítottak eljárást. De hogy tényleg lehet némi zavar a fejében, azt jelzi, hogy a "magas szintű" korrupció elleni fellépés példájának tartja azt az esetet is, amikor egy magát államtitkárnak kiadó személyt akart valaki megvesztegetni. (Via Magyar Hírlap)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.