Elkészült a világ valaha volt legjobb szelfije

A kongói Virunga Nemzeti Park egyik vadőre kapta le magát tökéletes helyzetben két elárvult hegyi gorillával, Ndakazival és Ndezével. A park biztosított mindenkit, hogy a kép valódi, és egyébként sem ritka, hogy a gorillák két lábra állnak.

Mivel érezték, hogy a jól sikerült kép megállíthatatlanul terjedni kezd az interneten, felhívták a figyelmet arra, hogy képen látható állatok megóvását biztosító programhoz támogatásra van szükségük. 

A hegyi gorillák mára nagyon közel kerültek a kihaláshoz, alig ezer egyed él belőlük a vadonban. A számukat az orvvadászat mellett az élőhelyeik visszaszorulása is folyamatosan csökkenti. A képen látható két nőstény is az orvvadászok miatt árvult el, és a park munkatársai nevelték fel őket, mivel nem lettek volna képesek egyedül életben maradni a vadonban. Ezek az állatok megszokták az ember közelségét, ezért készülhetett el a kép is, de a nemzeti park mindenkit emlékeztetett arra, hogy a vadonban tilos közel menni a gorillákhoz. (Independent)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.