Elkészült a világ valaha volt legjobb szelfije

A kongói Virunga Nemzeti Park egyik vadőre kapta le magát tökéletes helyzetben két elárvult hegyi gorillával, Ndakazival és Ndezével. A park biztosított mindenkit, hogy a kép valódi, és egyébként sem ritka, hogy a gorillák két lábra állnak.

Mivel érezték, hogy a jól sikerült kép megállíthatatlanul terjedni kezd az interneten, felhívták a figyelmet arra, hogy képen látható állatok megóvását biztosító programhoz támogatásra van szükségük. 

A hegyi gorillák mára nagyon közel kerültek a kihaláshoz, alig ezer egyed él belőlük a vadonban. A számukat az orvvadászat mellett az élőhelyeik visszaszorulása is folyamatosan csökkenti. A képen látható két nőstény is az orvvadászok miatt árvult el, és a park munkatársai nevelték fel őket, mivel nem lettek volna képesek egyedül életben maradni a vadonban. Ezek az állatok megszokták az ember közelségét, ezért készülhetett el a kép is, de a nemzeti park mindenkit emlékeztetett arra, hogy a vadonban tilos közel menni a gorillákhoz. (Independent)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.