Sokan antiszemitának tartották a New York Times karikatúráját, ami vakvezető kutyaként ábrázolta Netanjahut, erre bocsánatot kértek és leszedték

külföld
2019 április 27., 17:23
comments 300

“Egy, a New York Times csütörtöki nyomtatott nemzetközi kiadásában megjelent karikatúra antiszemita motívumokat használt, Izrael miniszterelnökét Dávid-csillagos nyakörvet viselő vakvezető kutyaként ábrázolva, amint az Egyesült államok elnökét vezeti, aki a képen kipát visel. A kép sértő volt, a közlése hiba volt. A kéept a New York Times News Service and Syndicate azóta eltávolította.” 

Percekkel ezelőtt jelent meg ez a közlemény az ismert liberális lap egyik Twitter-csatornáján.

link Forrás

A képben, ami a jobboldali nacionalista-populista izraeli miniszterelnök és a  jobboldali nacionalista-populista amerikai elnök szoros kapcsolatát próbálta volna kifigurázni, az a legmeglepőbb, hogy Netanjahu nem akármilyen kutya hanem vakvezető tacskó alakjában szerepel rajta.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.