A Trónok harca operatőre: Tudom, hogy nem volt túl sötét, én fényképeztem

2019 április 30., kedd 6:31
647

Megérkezett a sorozat legjobban várt része, Winterfell csatája, sok rajongó azonban eléggé elkámpicsorodott, mert állítják, az epizód legtöbb részében alig lehet látni, mi történik, olyan sötét van. Ez nem alaptalan kritika, mutatok három gifet a részből:

A TMZ megkérdezte a dologról az epizód operatőrét, Fabian Wagnert, aki azt mondta, van itt néhány dolog, amit figyelembe kéne venni. Először is: az operatőr szerint a pixelesség és a mocsárszínek, melyekre a nézők panaszkodtak, az HBO által használt tömörítésnek köszönhetőek. Szerinte az élményen az sem sokat javít, ha telefonon, túl világos szobában nézzük vagy rossz az internetkapcsolatunk. Aztán az is van, hogy a GoT „mindig is nagyon sötét és nagyon mozis show volt”. Az operatőr szerint a sorozatot ajánlott elsötétített szobában nézni, valahogy úgy, mintha moziban ülnénk. 

Wagner hozzátette, hogy a show producerei és a rendező is azt szerették volna, hogy sötét legyen ez az epizód. Az operatőr elmondta, a csatajelenetek szándékosan voltak ennyire intenzívek és zavarosak - de nem összezavaróak. „Egy cool epizódot akartunk készíteni a nézők és a rajongók számára”  mondta Wagner, aki úgy hiszi, ez sikerült is. „Tudom, hogy nem volt túl sötét, én fényképeztem”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt