A Trónok harca operatőre: Tudom, hogy nem volt túl sötét, én fényképeztem

Sorozat
2019 április 30., 06:31

Megérkezett a sorozat legjobban várt része, Winterfell csatája, sok rajongó azonban eléggé elkámpicsorodott, mert állítják, az epizód legtöbb részében alig lehet látni, mi történik, olyan sötét van. Ez nem alaptalan kritika, mutatok három gifet a részből:

A TMZ megkérdezte a dologról az epizód operatőrét, Fabian Wagnert, aki azt mondta, van itt néhány dolog, amit figyelembe kéne venni. Először is: az operatőr szerint a pixelesség és a mocsárszínek, melyekre a nézők panaszkodtak, az HBO által használt tömörítésnek köszönhetőek. Szerinte az élményen az sem sokat javít, ha telefonon, túl világos szobában nézzük vagy rossz az internetkapcsolatunk. Aztán az is van, hogy a GoT „mindig is nagyon sötét és nagyon mozis show volt”. Az operatőr szerint a sorozatot ajánlott elsötétített szobában nézni, valahogy úgy, mintha moziban ülnénk. 

Wagner hozzátette, hogy a show producerei és a rendező is azt szerették volna, hogy sötét legyen ez az epizód. Az operatőr elmondta, a csatajelenetek szándékosan voltak ennyire intenzívek és zavarosak - de nem összezavaróak. „Egy cool epizódot akartunk készíteni a nézők és a rajongók számára”  mondta Wagner, aki úgy hiszi, ez sikerült is. „Tudom, hogy nem volt túl sötét, én fényképeztem”.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.