Véletlenül 80 milliót utaltak egy faddi rokkantnyugdíjasnak, aki rögtön meglépett Németországba

bűnügy
2019 május 03., 06:47
comments 379

Egy cég már évek óta havi kártérítést fizetett H. Terézia számlájára, de 2016 októberében a szokásos 267 euró helyett véletlenül az összeg ezerszeresét, azaz több mint 80 millió forintot utalt át a faddi rokkantnyugdíjasnak. A Blikk beszámolója szerint három nap alatt három részletben kivette a teljes összeget, majd Németországba utazott. Előtte még alaposan bevásárolt, ugyanis később egy bőröndnyi készpénz mellett két X6-os BMW-t is találtak nála, amikor elfogták Passauban.

A lap beszámolója szerint a nő a bíróság előtt most azt mondta, hogy bár feltűnt neki, hogy abban a hónapban kicsit nagyobb összeget kapott a cégtől, de nem tartja sikkasztásnak. Elmondása szerint abban a tudatban vette fel az összeget, hogy a cég elmúlt tíz évben elmaradt járandóságát fizette ki. Azonban a cég szerint ők többször is figyelmeztették az asszonyt, felszólítást is küldtek neki.

A rendőrök végül pénzt, két BMW-t is lefoglaltak az asszonytól, aki májusban szabadult a börtönből. A lap szerint a nőre két év börtönt kértek, és a hiányzó 22 millió mellett a késedelmi kamatot is behajthatják rajta. A nő a bíróságon azt mondta, hogy hajlandó lenne megtéríteni a kárt, csak nem képes rá. Mivel fellebbezett az ítélet ellen, a per júliusban folytatódik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.