A vezető hír az MTVA egyperces híradójában: új kampányfilmmel jelentkezett a Fidesz

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Többször bemutattuk már a közmédiás propagandagépezet egyik legnehezebben kikerülhető fegyverét, az egy perces híradót, amibe akaratlanul az is belefuthat, aki amúgy odafigyel arra, hogy még véletlenül se kattintson az MTVA hírcsatornájára.

Az egyperces híradót ugyanis a sportcsatornán közvetített meccsek félidejében is bevetik, így a gyanútlan néző sokszor már csak későn kapcsol, és mire a távirányítóért nyúl, már kapja az aznapi egyperces hergelést és riogatást. (Tavaly, a világbajnokság ideje alatt részletesen végigvettük, hogy közmédia hogyan volt képes a legprimitívebb módon végig migránsozni az év sportünnepét.)

Szombat este viszont ha lehet, sikerült még tovább csiszolni ezt a műfajt, amikor a Ferencváros-Újpest bajnoki meccs félidejébe elhelyezett egyperces villámhíradó első híre annyi volt, hogy új kampányvideóval jelentkezett a Fidesz, majd röviden be is mutatták azt (eredetiben ez a közmédia honlapján is látható, ezen a linken 1:15.20-ig kell tekerni.)

Az egyperces hírblokk közel felét kitevő beszámolónak a végére még befért az elég egyértelmű üzenet is:

Azt, hogy 30 évvel a rendszerváltás után hogyan jutott idáig a magyar közmédia, nemrég egy vlogban meséltük el részletesen, érdemes azt is megnézni

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.