Bolhainvázió miatt evakuálni kellett egy párizsi rendőrőrsöt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"A rendőrőrs további értesítésig zárva" - helyezték ki a táblát Párizs 19. kerületében a rendőrség épületére, amit azután kellett evakuálni, hogy bolhák árasztották el. A rendőrszakszervezet twitteres közleménye szerint a bolhák miatt "elviselhetetlenné váltak a munkakörülmények".

A bolhainvázió három hete kezdődött. Azóta próbálkoztak irtással, de a Bleu Paris rádió csütörtöki beszámolója szerint még rosszabbodott is.

Olyannyira, hogy az őrsön dolgozóknak már az otthonukban sincs nyugtuk, mivel nyilván hazahordták a bolhákat a ruházatukon. "Több kollégánk orvoshoz is fordult a csípések miatt. A legnagyobb probléma, hogy többüknek már a gyerekeit is megcsípték a bolhák. Ez nem mehet így tovább" - nyilatkozta Emmanuel Cravello, a rendőrszakszervezet illetékese. A szakszervezet most a teljes őrs elgázosítását kéri, amihez legalább 48 órára hermetikusan le kell zárni az épületet. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.