Denverben dekriminalizálták a varázsgombát

külföld
2019 május 09., 04:12
comments 94

Népszavazáson döntöttek a pszilocibin tartalmú, hallucinogén varázsgombák dekriminalizációjáról a denveri polgárok. Colorado legnagyobb városában kedden tartottak népszavazást a kérdésben. A szavazás eredménye nagyon szorosan alakult. Az első részeredmények alapján úgy tűnt, hogy a kezdeményezés elbukik, de végül a nem hivatalos végeredmény szerint minimális többségben voltak azok, akik eltörölnék a gombázás büntethetőségét, a javaslatot 51 százaléknyi választó támogatta 49-cel szemben.

A javaslat alapján a helyi önkormányzat semmilyen erőforrást nem fordíthat arra, hogy 21 éven felüli, gombafogyasztáson kapott polgárok ellen büntetőeljárást folytasson. A most megszavazott javaslat egyértelműen fogalmaz: a gombázók üldözése a legesleghátrább sorolt dolog a rendőrség prioritáslistáján. Azt is belefoglalták a javaslatba, hogy az új szabályozás hatásairól 2021 elején a tapasztalatokon alapuló jelentést kell készíteni. (Via Forbes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.