Denverben dekriminalizálták a varázsgombát

külföld
2019 május 09., 04:12
comments 94

Népszavazáson döntöttek a pszilocibin tartalmú, hallucinogén varázsgombák dekriminalizációjáról a denveri polgárok. Colorado legnagyobb városában kedden tartottak népszavazást a kérdésben. A szavazás eredménye nagyon szorosan alakult. Az első részeredmények alapján úgy tűnt, hogy a kezdeményezés elbukik, de végül a nem hivatalos végeredmény szerint minimális többségben voltak azok, akik eltörölnék a gombázás büntethetőségét, a javaslatot 51 százaléknyi választó támogatta 49-cel szemben.

A javaslat alapján a helyi önkormányzat semmilyen erőforrást nem fordíthat arra, hogy 21 éven felüli, gombafogyasztáson kapott polgárok ellen büntetőeljárást folytasson. A most megszavazott javaslat egyértelműen fogalmaz: a gombázók üldözése a legesleghátrább sorolt dolog a rendőrség prioritáslistáján. Azt is belefoglalták a javaslatba, hogy az új szabályozás hatásairól 2021 elején a tapasztalatokon alapuló jelentést kell készíteni. (Via Forbes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt