Hat hónapra bevonták David Beckham jogosítványát, mert mobilozott vezetés közben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hat hónapra eltiltották a vezetéstől David Beckhamet, amiért a telefonját használta vezetés közben még tavaly novemberben, amikor a Bentley-ével London utcáit rótta.

Az egészből valószínűleg semmi sem lett volna, ha egy járókelő le nem fotózza, ahogy a telefonját nyomkodja, miközben lassan araszol előre a forgalomban.

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

De lefotózta, az ügyből eljárás lett, Beckham bűnösnek vallotta magát, a bíró pedig eltiltotta a vezetéstől, miután már amúgy is volt kihágása gyorshajtás miatt. Plusz be kell fizetnie majd 100 font bírságot és egyéb költséget is. (Guardian)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.