Már egy kis esőtől használhatatlanná vált a Mészáros vejének cége által felújított szombathelyi sportpálya

A szombathelyi Sportliget központ felújítására kiírt tendert Mészáros Lőrinc vejének cége, a Homlok Építő Zrt. nyerte meg még 2018 novemberében. 1,15 milliárd forintért végzik a munkálatokat, amik elvileg következő év őszéig elhúzódnak, de a kivitelező vállalta, hogy a pályákat már tavaszra rendbe hozzák, hogy a kispályás bajnokságok a jó időben folytatódhassanak. 

A munka el is készült időben, és a szervezők elégedetten folglalták el a felújított terepet. Lelkes is volt a hangulat:

De a május első hétfőjére kiírt meccsek mégis elmaradtak, mert alig 10-12 milliméter eső lehullása után a salakos pályák használhatatlanná váltak. Az Index egyik forrása és az Átlátszó beszámolója is megállapította, hogy a talaj olyan mély lett, hogy  

besüpped a cipő alatt, a játéktér gyakorlatilag alkalmatlan játékra, valószínűleg a salakanyag nem megfelelő tömörítése miatt. Ami azért is meglepő, mert az ugytudjuk.hu szerint korábban 40-50 milliméter esőnél kezdődtek a gondok, most felújítás után ennél kevesebbtől is használhatatlan lett a pálya.  

Keddre sem javult a helyzet, tovább kellett halasztani a meccseket. Szerdán aztán összeült a tervező, a városi vezető és a kivitelező, és megállapították, hogy itt nem lehet foizni. Egyelőre nem tudni mi lesz a pályával, se a bajnoksággal, csak annyit, hogy csütörtökön se volt meccs.  

A szombathelyi kispályás bajnokságban 79 csapat játszik, több száz ember heti szórakozása ez. (Index / ugytudjuk.hu)

A cikkre gyorsan reagált a Homlok Építő Zrt. Azt írták, hogy Szombathely Város Önkormányzatától a Sportliget projekt megvalósítására a részben önkormányzati tulajdonú PRENOR Kft.-vel közösen nyerték meg a tendert nettó 730,77 millió forint értékben, viszont a négy salakos pálya kivitelezése mind a konzorciumi partner feladatkörébe tartozott, amit április 30-i határidőre át is adtak, viszont a hirtelen jött  csapadék nélkül is idő kellett volna ahhoz, hogy a sportpályák anyagának tömörsége elérje az optimális mértéket.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.