Már egy kis esőtől használhatatlanná vált a Mészáros vejének cége által felújított szombathelyi sportpálya

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A szombathelyi Sportliget központ felújítására kiírt tendert Mészáros Lőrinc vejének cége, a Homlok Építő Zrt. nyerte meg még 2018 novemberében. 1,15 milliárd forintért végzik a munkálatokat, amik elvileg következő év őszéig elhúzódnak, de a kivitelező vállalta, hogy a pályákat már tavaszra rendbe hozzák, hogy a kispályás bajnokságok a jó időben folytatódhassanak. 

A munka el is készült időben, és a szervezők elégedetten folglalták el a felújított terepet. Lelkes is volt a hangulat:

De a május első hétfőjére kiírt meccsek mégis elmaradtak, mert alig 10-12 milliméter eső lehullása után a salakos pályák használhatatlanná váltak. Az Index egyik forrása és az Átlátszó beszámolója is megállapította, hogy a talaj olyan mély lett, hogy  

besüpped a cipő alatt, a játéktér gyakorlatilag alkalmatlan játékra, valószínűleg a salakanyag nem megfelelő tömörítése miatt. Ami azért is meglepő, mert az ugytudjuk.hu szerint korábban 40-50 milliméter esőnél kezdődtek a gondok, most felújítás után ennél kevesebbtől is használhatatlan lett a pálya.  

Keddre sem javult a helyzet, tovább kellett halasztani a meccseket. Szerdán aztán összeült a tervező, a városi vezető és a kivitelező, és megállapították, hogy itt nem lehet foizni. Egyelőre nem tudni mi lesz a pályával, se a bajnoksággal, csak annyit, hogy csütörtökön se volt meccs.  

A szombathelyi kispályás bajnokságban 79 csapat játszik, több száz ember heti szórakozása ez. (Index / ugytudjuk.hu)

A cikkre gyorsan reagált a Homlok Építő Zrt. Azt írták, hogy Szombathely Város Önkormányzatától a Sportliget projekt megvalósítására a részben önkormányzati tulajdonú PRENOR Kft.-vel közösen nyerték meg a tendert nettó 730,77 millió forint értékben, viszont a négy salakos pálya kivitelezése mind a konzorciumi partner feladatkörébe tartozott, amit április 30-i határidőre át is adtak, viszont a hirtelen jött  csapadék nélkül is idő kellett volna ahhoz, hogy a sportpályák anyagának tömörsége elérje az optimális mértéket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.