Meghalt a hollywoodi musical- és filmszínész Doris Day

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

97 éves korában elhunyt Doris Day, musical- és filmszínésznő, az '50-es és '60-as évek egyik legnagyobb hollywoodi sztárja.

Doris Day az 1959-es Pillow Talk-banFotó: Universal/Collection Christophel

1922-ben született Mary Ann Von Kappelhoff néven. 15 éves korától kezdődően énekesnek, majd színésznőnek készült. 

Day volt a főszereplője többek között David Butler 1953-as Calamity Jane (Bajkeverő Jane) és Michael Gordon 1956-os Pillow Talk (Párnacsaták) című filmeknek. 

Szerepelt többek közt Alfred Hitchcock 1956-os The Man Who Knew Too Much (Az ember aki túl sokat tudott) és Delbert Mann 1962-es That Touch of Mink (Egy kis ravaszság) című filmjeiben is. Előbbiben énekelte a Que Sera, Sera című dalt, ami világhírűvé tette. 

A filmvásznakon leggyakrabban Rock Hudson oldalán tűnt fel romantikus komédiákban. Oscar-díjat nem nyert, egyedül a Párnacsatákért kapott egy jelölést. 

Doris Day alapítványa, a Doris Day Animal Foundation állatok mentésével foglalkozott. Az alapítvány hétfőn közleményben búcsúzott alapítójától. Azt írták, Day korához képest kitűnő állapotban volt, egészsége csak az elmúlt időszakban romlott hirtelen, miután tüdőgyulladással kezelték. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.