Instán kérdezte egy malajziai lány, hogy megölje-e magát, megszavazták

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Öngyilkos lett egy 16 éves lány Malajziában, miután Instagramon feltett kérdésére a szavazók 69 százaléka úgy szavazott, végezzen magával - írja a Guardian

Az ország keleti részén fekvő Sarawak állam rendőrsége közlése szerint a lány az életben maradásáról szóló szavazást az alábbi kísérőszöveggel posztolta: „Nagyon Fontos, Segítsetek Döntetni H/É”. Miután a legtöbb válaszadó a H-ra, azaz a halálra szavazott, megölte magát. Egy ügyvéd,  Ramkarpal Singh, aki az észak-nyugati Penang államban képviselő is, úgy véli, azokat, akik a halálra szavaztak, büntetőjogi felelősség terheli. „Vajon ma is élne a lány, ha instagramos szavazóinak többsége arra biztatta volna, hogy ne tegye meg? Vajon akkor szakember segítségét kérte volna? Vajon a szavazók bátorítása befolyásolta, hogy végül tényleg végzett magával? Mivel ebben az országban az öngyilkossági kísérlet is büntetendő, az is az, ha valakit erre bátorítanak”.

Malajzia fiatalság- és sportügyi minisztere, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman szerint a tragédia rávilágít arra, hogy nemzeti szinten kéne beszélni a mentális betegségekről. Az Instagram februárban jelentette be, hogy blokkolni fogja azokat a képeket, melyek arra bátorítják a felhasználót, hogy kárt tegyen magában. Erről azután döntöttek, hogy egy brit tinédzser, Molly Russell szülei szerint ilyen képeket látott az appon, mielőtt 2017-ben, 14 éves korában öngyilkos lett. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.