Valakik valamiért jó ötletnek találták Mel Gibsont kiválasztani a Rothchild című film főszerepére

2019 május 15., szerda 7:36
166

Kedd óta tart a cannes-i filmfesztivál, amely remek alkalmat ad arra is, hogy alkotók filmötleteikkel házaljanak a producereknél. A Guardian beszámolója szerint most is ez történik, vételre kínáltak egy "Rothchild" című filmet is, amely egy gazdag New York-i család történetét mesélné el egy "akciódús tanmesében gazdagságról és hatalomról".

Az alkotók ugyan szemérmesen hallgatnak a filmbeli család származásáról, de névválasztásuk azért árulkodó: a filmbeli családot Rothchildnek hívják, ez csak egy betűvel tér el a világ antiszemitáinak kedvelt céltábláitól, a Rothschildok családnevétől.

Nem csoda, hogy némi vihart kavart a tervezett szereposztás. A pártriárka szerepét ugyanis Mel Gibsonnak, Hollywood leghírhedtebb antiszemitájának szánják, aki a jelek szerint lassan visszatérhet száműzetéséből: a Rothchild család fejének szerepe mellett nemrég a Fatman (Dagadék) című filmben is szerepet kapott, amiben "garázda télapót" játszhat.

"Ho-ho-holokauszttagadó" - kommentálta ez utóbbi hírt Seth Rogen komikus a Twitterén. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt