Kiscsoport: Kovács Zoltán kormányszóvivő magyarul twittelte ki egy amerikai újságírónak, hogy "Menj a francba!"

POLITIKA
2019 május 21., 10:16
comments 161

A XXI. századi politikai infantilizmus egyik emlékezetes akcióját hajtotta végre az imént Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő, amikor twitben támadt Richard Cohenre, a Washington Post publicistájára. 

Cohen azzal váltotta ki Kovács haragját, hogy igen kemény véleménycikkben kritizálta Trump elnököt, amiért az fogadta azt az Orbán Viktort, aki a szerző szerint egyfajta pre-fasizmust épített ki Magyarországon és akit a publicisztika legkeményebb mondatában a "nyilakeresztesek örökösének" nevez.

De Kovács érdekes módon nem ezeken a súlyos minősítéseken akadt ki, hanem azon a részen, amikor Cohen arról értekezett, hogy Trumpnak azért sem kellett volna fogadnia a magyar miniszterelnököt, mert Magyarország Amerika szepontjából jelentéktelen ország.

"Tengerpart nélküli ország 10 milliónál is kevesebb lakossal. Nem a mérleg nyelve, nem fontos kereskedelmi partner. A legjobb napjain túl van, az 1956-os hősiességük, amivel kiálltak az oroszok ellen, már semmit sem mond a mai amerikaiaknak, ideértve, mostanáig, magát Trumpot is."

Kovácsot a nyilasozás hidegen hagyta, a legjobb napokon túl levés már nem. Ennek azonban olyan formában adott hangot, mint egy szokatlanul korán írni tudó vagy a twitjeit simán csak lediktáló óvodás. Egy olyan twitben, amit angolul írt, kivéve az utolsó, felkiáltójeles mondatot:

Gyorfordításban:

"A keleti parti liberális elit lélegzetelállító tudatlansága és arroganciája: Richard Cohen a Washington Postban azt írja Magyarországról, hogy túl van a legjobb napjain. A tízmillió magyarnak, akik ezt nap mint nap megcáfolják, van egy üzenetük a WaPo szófosójának: Menj a francba!"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt