Kiscsoport: Kovács Zoltán kormányszóvivő magyarul twittelte ki egy amerikai újságírónak, hogy "Menj a francba!"

A XXI. századi politikai infantilizmus egyik emlékezetes akcióját hajtotta végre az imént Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő, amikor twitben támadt Richard Cohenre, a Washington Post publicistájára. 

Cohen azzal váltotta ki Kovács haragját, hogy igen kemény véleménycikkben kritizálta Trump elnököt, amiért az fogadta azt az Orbán Viktort, aki a szerző szerint egyfajta pre-fasizmust épített ki Magyarországon és akit a publicisztika legkeményebb mondatában a "nyilakeresztesek örökösének" nevez.

De Kovács érdekes módon nem ezeken a súlyos minősítéseken akadt ki, hanem azon a részen, amikor Cohen arról értekezett, hogy Trumpnak azért sem kellett volna fogadnia a magyar miniszterelnököt, mert Magyarország Amerika szepontjából jelentéktelen ország.

"Tengerpart nélküli ország 10 milliónál is kevesebb lakossal. Nem a mérleg nyelve, nem fontos kereskedelmi partner. A legjobb napjain túl van, az 1956-os hősiességük, amivel kiálltak az oroszok ellen, már semmit sem mond a mai amerikaiaknak, ideértve, mostanáig, magát Trumpot is."

Kovácsot a nyilasozás hidegen hagyta, a legjobb napokon túl levés már nem. Ennek azonban olyan formában adott hangot, mint egy szokatlanul korán írni tudó vagy a twitjeit simán csak lediktáló óvodás. Egy olyan twitben, amit angolul írt, kivéve az utolsó, felkiáltójeles mondatot:

Gyorfordításban:

"A keleti parti liberális elit lélegzetelállító tudatlansága és arroganciája: Richard Cohen a Washington Postban azt írja Magyarországról, hogy túl van a legjobb napjain. A tízmillió magyarnak, akik ezt nap mint nap megcáfolják, van egy üzenetük a WaPo szófosójának: Menj a francba!"

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.