Trump beszólt a Foxnak, amiért több demokratát hívnak fellépni, mint republikánust

Több 444 videó?
Szeretném

Pennsylvaniában tartott nagygyűlést hétfőn Donald Trump, és többek közt szóvá tette azt is, hogy az amerikai konzervatív média fellegvára, az ő kedvenc tévécsatornája, a Fox News újabban helyet ad a Demokrata Párt prominenseinek, és a 2020-as elnökválasztásra aspiráló jelöltjeinek. 

A Fox rendszeresen tart lakossági fórumokat, ahol a közönség kérdéseket tehet fel a vendégeknek. Az elmúlt hónapokban több és több demokrata jelölt élt ezekkel a lehetőségekkel, felismerve azt, hogy népszerűségük érdekében muszáj nyitniuk a republikánus érzelmű szavazók felé. Trumpnak nem tetszik a dolog, sőt már-már konspirációt sejtetett a háttérben: 

„Mi folyik a Fox News-nál? Több demokratát mutatnak, mint republikánust. Valami furcsa dolog zajlik a Foxnál, valami nagyon furcsa! (...) Valakinek el kell magyaráznia nekem ezt a Fox-dolgot” 

Az ügyben megosztott a Demokrata Párt is. Bernie Sanders vermonti szenátort 2,4 millióan nézték, miután áprilisban elfogadta a Fox meghívását, ahogy Peter Buttegieg is. Elizabeth Warren viszont inkább nem élt a lehetőséggel, és gyűlölködőnek nevezte a csatornát. 

Amy Klobuchar minnesotai szenátor rendszeres vendég a Foxon, és elfogadta a tévétársaság meghívását Kirsten Gillibrand New York demokrata szenátora is. Az egykori texasi demokrata képviselő, az elnöki posztra szintén bejelentkező Beto O'Rourke, Cory Booker New Jersey-i szenátor és Julian Castro is azt nyilatkozták, hogy elfogadják a felkéréseket. (AP)