A hvg.hu szerint munkaidőben kellett egy miskolci magánklinika dolgozóinak fideszes aláírásokat gyűjteniük

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A hvg.hu információi szerint még a város fideszes képviselőjének kampányfórumán is részt kellett venniük egy miskolci magánklinika dolgozóinak. A klinika dolgozóinak nemcsak alá kellett írniuk a Fidesz támogatói íveit, de voltak alkalmazottak, akiket aláírásgyűjtésre is befogtak. 

A történtekkel a klinika egyik munkatársa kereste meg a lapot, aki arról beszélt, hogy az intézmény vezetői már azt is kirúgással fenyegették meg, aki nem akart résztvenni egy péntek délutáni fideszes fórumon közönségként. Ő számolt be arról is, hogy az utóbbi időben munkaidőben is előfordult, hogy alkalmazottaknak ki kellett állniuk aláírásokat gyűjteni.

A hvg.hu ezután megkereste az AAMed Magánklinika több munkatársát. Többen, ahogy meghallották a kérdést, rögtön lerakták a telefont, de volt, aki megerősítette, hogy sokan mentek a dolgozók közül a Fidesz fórumaira, igaz, szerinte senki sem volt erre kényszerítve. Arra a kérdésre, hogy akkor senki nem volt-e erre utasítva, elmondta, hogy nem, a vezetők csak tolmácsolták ezt a lehetőséget. 

Szerinte a dolgozók rendszeresen találkoznak a klinika alacsonyabb szintű vezetőivel, és ilyenkor továbbítják feléjük a munkával kapcsolatos, és azon túli kéréseket, az aláírásgyűjtés pedig ez utóbbiba tartozhatott. 

Ezután a lap megkereste a magánklinika tulajdonosát, Argay Lászlót, aki korábban azzal szerepelt a sajtóban, hogy húsz példányt vásárolt Tereskova Orbán Viktort ábrázoló festményeiből, hogy a klinikáján állandó kiállítást tarthasson belőlük. Miután a hvg.hu megkereste a tulajdonost, Argay városi pletykának nevezte a dolgot, majd letette a telefont. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.