Katar bevásárolná magát a Leeds Unitedbe

A Financial Times arról ír, hogy Katar tárgyalásokat folytat arról, hogy részesedést vásároljon a Leeds United-ből. Ha megvalósulna az üzlet, a nemzetközi labdarúgásban nagy erőkkel terjeszkedő olajállam először jelenne meg az angol fociban. 

A lap forrásai szerint a katari állami irányítás alatt álló, a PSG-t is tulajdonló Qatar Sports Investments képviselői hónapok óta folytatnak tárgyalásokat. 

A Leeds csapataFotó: Mark Fletcher/NurPhoto

A Leeds többségi tulajdonosa jelenleg Andrea Radrizzani, a klub jelenleg a másodosztályban szerepel, idén kevéssel csúsztak le a feljutásról. 

A Financial Times egyik forrása szerint a Leeds vezetése több lehetséges befektetővel is tárgyal, és az is elképzelhető, hogy Radrizzani csak kisebbségi tulajdonrészt fog eladni végül valakinek. 

Mint a lap megjegyzi, Katar az utóbbi években rengeteg pénzt költött el arra, hogy a labdarúgáson keresztül növelje globális befolyását, és rengeteg kritika érte a FIFA-t is, amiért meglehetősen gyanús körülmények között az olajállamnak ítélték oda a 2022-es világbajnokság rendezési jogát. 

Katar ugyan új szereplő lenne az angol labdarúgásban, de az arab olajmonarchiák rengeteg pénze már megérkezett az országba: az Egyesült Arab Emírségek finanszírozásának hála a Manchester City mára az egyik legerősebb angol klub lett. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.