Katar bevásárolná magát a Leeds Unitedbe

külföld
2019 május 26., 8:23
comments 17

A Financial Times arról ír, hogy Katar tárgyalásokat folytat arról, hogy részesedést vásároljon a Leeds United-ből. Ha megvalósulna az üzlet, a nemzetközi labdarúgásban nagy erőkkel terjeszkedő olajállam először jelenne meg az angol fociban. 

A lap forrásai szerint a katari állami irányítás alatt álló, a PSG-t is tulajdonló Qatar Sports Investments képviselői hónapok óta folytatnak tárgyalásokat. 

photo_camera A Leeds csapata Fotó: Mark Fletcher/NurPhoto

A Leeds többségi tulajdonosa jelenleg Andrea Radrizzani, a klub jelenleg a másodosztályban szerepel, idén kevéssel csúsztak le a feljutásról. 

A Financial Times egyik forrása szerint a Leeds vezetése több lehetséges befektetővel is tárgyal, és az is elképzelhető, hogy Radrizzani csak kisebbségi tulajdonrészt fog eladni végül valakinek. 

Mint a lap megjegyzi, Katar az utóbbi években rengeteg pénzt költött el arra, hogy a labdarúgáson keresztül növelje globális befolyását, és rengeteg kritika érte a FIFA-t is, amiért meglehetősen gyanús körülmények között az olajállamnak ítélték oda a 2022-es világbajnokság rendezési jogát. 

Katar ugyan új szereplő lenne az angol labdarúgásban, de az arab olajmonarchiák rengeteg pénze már megérkezett az országba: az Egyesült Arab Emírségek finanszírozásának hála a Manchester City mára az egyik legerősebb angol klub lett. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt