Katar bevásárolná magát a Leeds Unitedbe

A Financial Times arról ír, hogy Katar tárgyalásokat folytat arról, hogy részesedést vásároljon a Leeds United-ből. Ha megvalósulna az üzlet, a nemzetközi labdarúgásban nagy erőkkel terjeszkedő olajállam először jelenne meg az angol fociban. 

A lap forrásai szerint a katari állami irányítás alatt álló, a PSG-t is tulajdonló Qatar Sports Investments képviselői hónapok óta folytatnak tárgyalásokat. 

A Leeds csapataFotó: Mark Fletcher/NurPhoto

A Leeds többségi tulajdonosa jelenleg Andrea Radrizzani, a klub jelenleg a másodosztályban szerepel, idén kevéssel csúsztak le a feljutásról. 

A Financial Times egyik forrása szerint a Leeds vezetése több lehetséges befektetővel is tárgyal, és az is elképzelhető, hogy Radrizzani csak kisebbségi tulajdonrészt fog eladni végül valakinek. 

Mint a lap megjegyzi, Katar az utóbbi években rengeteg pénzt költött el arra, hogy a labdarúgáson keresztül növelje globális befolyását, és rengeteg kritika érte a FIFA-t is, amiért meglehetősen gyanús körülmények között az olajállamnak ítélték oda a 2022-es világbajnokság rendezési jogát. 

Katar ugyan új szereplő lenne az angol labdarúgásban, de az arab olajmonarchiák rengeteg pénze már megérkezett az országba: az Egyesült Arab Emírségek finanszírozásának hála a Manchester City mára az egyik legerősebb angol klub lett. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.