Szigorított a szmogriadó szabályain a Fővárosi Közgyűlés

Szigorította a szmogriadó szabályait a Fővárosi Közgyűlés, az egyhangúlag megszavazott módosítás szerint a jövőben szmogriadó alatt az Euro 5-ös besorolású dízelüzemű járművek forgalmát is korlátozhatják. Az új szabályok szerint - és most előre elnézést kérek a sok összevissza számért, a magyar hatóságok valamiért saját környezetvédelmi besorolásokat is alkottak, amelyek így-úgy fedik az uniós besorolásokat - a jövőben szmogriadó idején

  • az 5-ös környezetvédelmi osztályú (hibrid, gázüzemű vagy elektromos);
  • a 6-os (Euro 3 benzines);
  • a 9-es (Euro 4 benzines);
  • A 14-es (Euro 5 benzines);
  • illetve a 15-ös és 16-os (Euro 6-os)

besorolású járművek közlekedhetnek korlátlanul. Az Országos Taxis Szövetség javaslatát befogadva a budapesti droszthasználati engedéllyel rendelkező személytaxi szolgáltatást végző gépjárművek is, mint a közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatás végző gépjárművek, bekerültek a - szmogriadó riasztás fokozatában előírt forgalomkorlátozó intézkedések funkcionális - kivételi körébe.

A módosított rendelet október elsejével lép hatályba. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.