Szigorított a szmogriadó szabályain a Fővárosi Közgyűlés

Budapest
2019 május 29., 10:54
comments 101

Szigorította a szmogriadó szabályait a Fővárosi Közgyűlés, az egyhangúlag megszavazott módosítás szerint a jövőben szmogriadó alatt az Euro 5-ös besorolású dízelüzemű járművek forgalmát is korlátozhatják. Az új szabályok szerint - és most előre elnézést kérek a sok összevissza számért, a magyar hatóságok valamiért saját környezetvédelmi besorolásokat is alkottak, amelyek így-úgy fedik az uniós besorolásokat - a jövőben szmogriadó idején

  • az 5-ös környezetvédelmi osztályú (hibrid, gázüzemű vagy elektromos);
  • a 6-os (Euro 3 benzines);
  • a 9-es (Euro 4 benzines);
  • A 14-es (Euro 5 benzines);
  • illetve a 15-ös és 16-os (Euro 6-os)

besorolású járművek közlekedhetnek korlátlanul. Az Országos Taxis Szövetség javaslatát befogadva a budapesti droszthasználati engedéllyel rendelkező személytaxi szolgáltatást végző gépjárművek is, mint a közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatás végző gépjárművek, bekerültek a - szmogriadó riasztás fokozatában előírt forgalomkorlátozó intézkedések funkcionális - kivételi körébe.

A módosított rendelet október elsejével lép hatályba. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.