Büntetőeljárásban vizsgálják a dunai hajóbaleset körülményeit

baleset
2019 május 30., 08:24
comments 331

Csütörtök délelőtt Pál Adrián rendőrezredes sajtótájékoztatón jelentette be, hogy büntetőeljárás keretében vizsgálják a szerda esti hajóbaleset körülményeit. Egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi tömegközlekedés veszélyeztetése miatt. Szakértőket is bevonnak a vizsgálatba.  A rendőrség továbbra is várja a szemtanúk jelentkezését.   

Rendőrök a Viking Sigyn szállodahajón
photo_camera Rendőrök a Viking Sigyn szállodahajón Fotó: GERGELY BESENYEI/AFP

A sajtótájékoztatón egy videót is bemutatott, amin látszott, hogy a Margit híd két pillére között a Hableány befordult a svájci felségjelzésű Viking Sigyn elé, és 21:05-kor összeütköztek. Az ütközéstől a Hableány felborult, és 7 másodperc alatt elsüllyed. Azóta a  Viking Sigyn legénységét már kihallgatták. 

link Forrás

A Hableány nevű hajón 35-en utaztak. Ebből 33-an dél-koreai állampolgárok voltak, és a kétfős magyar személyzet is velük utazott. Köztük volt egy gyerek is. A baleset után 7 embert sikerült kimenteni a vízből, valamint 7 holttestet találtak. Mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. Elmondták, hogy a halottakon nem találtak mentőmellényt.  Eddig két holttestet sikerült azonosítani. A túlélőket civilek mentették ki még a mentőegységek kiérkezése előtt. 21 embert továbbra is keresnek. Köztük van a magyar legénység is. 

A hajóadatok forrása: Marine Traffic.
photo_camera A hajóadatok forrása: Marine Traffic. Grafika: 444/Tbg

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.