Büntetőeljárásban vizsgálják a dunai hajóbaleset körülményeit

Csütörtök délelőtt Pál Adrián rendőrezredes sajtótájékoztatón jelentette be, hogy büntetőeljárás keretében vizsgálják a szerda esti hajóbaleset körülményeit. Egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi tömegközlekedés veszélyeztetése miatt. Szakértőket is bevonnak a vizsgálatba.  A rendőrség továbbra is várja a szemtanúk jelentkezését.   

Rendőrök a Viking Sigyn szállodahajónFotó: GERGELY BESENYEI/AFP

A sajtótájékoztatón egy videót is bemutatott, amin látszott, hogy a Margit híd két pillére között a Hableány befordult a svájci felségjelzésű Viking Sigyn elé, és 21:05-kor összeütköztek. Az ütközéstől a Hableány felborult, és 7 másodperc alatt elsüllyed. Azóta a  Viking Sigyn legénységét már kihallgatták. 

A Hableány nevű hajón 35-en utaztak. Ebből 33-an dél-koreai állampolgárok voltak, és a kétfős magyar személyzet is velük utazott. Köztük volt egy gyerek is. A baleset után 7 embert sikerült kimenteni a vízből, valamint 7 holttestet találtak. Mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. Elmondták, hogy a halottakon nem találtak mentőmellényt.  Eddig két holttestet sikerült azonosítani. A túlélőket civilek mentették ki még a mentőegységek kiérkezése előtt. 21 embert továbbra is keresnek. Köztük van a magyar legénység is. 

A hajóadatok forrása: Marine Traffic.Grafika: 444/Tbg

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.