Kipróbálta az ópiumot Harry és Vilmos herceg egykori tanítója

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Élesedik a küzdelem a brit konzervatí nagyágyúk között, miután Theresa May miniszterelnök és a toryk vezetője bejelentette lemondását.

A pozícióért Boris Johnson, London volt polgármestere,  Rory Stewart, ismert brit konzervatív politikus és Jeremy Hunt külügyminiszter is kampányol, és természetesen próbálja minél jobb színben feltüntetni magát.

Stewart, aki valamikor a két koronaherceg tanítója is volt, arról is ismert, hogy gyalog megjárta Afganisztánt még a kétezres évek elején, erről könyvet is írt. Most a Telegraphnak ismerte el, hogy az úton elkövetett egy butaságot: egy esküvőn beleszívott egy ópiumpipába, amit a családfő ajánlott fel neki.

Mint elmondta, butaság volt a részéről, mert az ópium Afganisztánban is illegális szernek számít. Stewart azzal védekezett, tudja, hogy nem jól döntött, de mivel szegény családnál járt, valósznűleg nagyon kevés ópium jutott a szervezetébe.

Egy héttel korábban riválisa, Jeremy Hunt ismerte el, hogy fogyasztott kábítószert, egyszer beleivott egy kannabiszos lasszi italba.

May utódjai lehetnek: Jeremy Hunt, Boris Johnson, Michael Gove, Dominic Raab, (lenti sor) Rory Stewart, Esther McVey, Andrea Leadsom és Matt Hancock.Fotó: STF/AFP

Boris Johnson kábítószeres előéletéről egyelőre nincs újabb információ. Júniusban dől el, ki váltja Mayt a konzervatívok élén. (Independent)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.