A kormány megtalálta a módját, hogy újabb adókedvezményekkel támogassa a futballt

A fene se gondolta volna, hogy ez egyáltalán lehetséges, de a magyar kormánynak sikerült még kedvezőbbé tennie az Orbán Viktor legkedvesebb szórakozását a miniszterelnök úrral szemben professzionálisan űzők adózását. Ráadásul a kormány immár nem is a magyar, hanem a Magyarországon dolgozó külföldi állampolgárok adózását tette kedvezőbbé - de azért azon hazánkfiainak is kedvez, akik olyan sokra vitték, hogy nemzetközi sportszövetségektől húznak devizában denominált fizetést.

Az új, számukra nyilván kedvező szabályok szerint ugyanis 2020-tól már más pénznemben kapott fizetésekre is alkalmazható az ekho, vagyis a nemzetközi sportszövetségek magyar alkalmazottai is megtehetik, hogy a minimálbér fölött csak 15 százalék közterhet fizessenek Magyarországon. A még aktív sportolók esetén ez még kedvezőbb is lehet, mert ők egy korábbi törvénymódosítás szerint évi 500 milliós értékhatárig egyáltalán nem kell adózzanak a minimálbér fölötti rész után.

Az új rendelkezések a Magyarországon bármilyen ellátásban, díjban, ajándékban, javadalmazásban részesülő külföldi sportolóknak, sportvezetőknek, sportszövetségi dolgozóknak is, akiknek nem kell ezek után szja-t fizetniük. Ezt azzal indokolták, hogy vonzóbbá akarják tenni Magyarországot a nemzetközi sportszövetségek számára. (Via HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.