25 év után azonosították egy kilencéves kislány gyilkosát

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

25 év után oldódott meg Angie Housman, az 1993-ban, kilencéves korában elrabolt, majd megerőszakolt és meggyilkolt kislány ügye. A hatóságoknak most DNS-vizsgálattal sikerült bizonyítaniuk, hogy gyilkosa a most 61 éves Earl Webster Cox.

Housman 1993 novemberében tűnt el missouri-i otthonából, holttestét kilenc nappal később találták meg St. Louis mellett egy parkban. Részben lemeztelenített holttestét hó takarta. Fejét szigszalaggal tekerték körbe, keze meg volt bilincselve, testét egy fához kötötték.

A boncolás során kiderült, hogy a kislány még élt, amikor a téli fagyban a fához kötözték, halálát kihűlés okozta. A testén található sérülések alapján úgy tűnt, hogy a lány megpróbált szabadulni. Az is kiderült, hogy halála előtt éheztették, kínozták és szexuálisan is bántalmazták.

Az ügyet annak idején nem sikerült feltárni, és részben most is a szerencsének köszönhető a lezárás. Egy bűnügyi labornak ugyanis most sikerült használható DNS-mintát izolálni a kislány letépett bugyijának maradványaiból. Tim Lohmar, az ügyben eljáró ügyész szerint valójában áldásnak bizonyult az, hogy csak most sikerült megtalálniuk az azonosításhoz használt DNS-mintát. "Ha korábban teszteltük volna ezt a bizonyítékot, akkor valószínűleg a megfelelő technológia hiányában semmit se találtunk volna" - mondta.

Az izolált mintát aztán feltöltötték az adatbázisba, és újra szerencséjük lett. Mostanra ugyanis egy 2012-ben elfogadott törvény alapján Earl Webster Cox mintája is bekerült már a nyilvántartásba, miután egy bíró igazoltnak látta, hogy a férfi veszélyes szexuális ragadozó. Így lepleződött le, hogy a bűncselekmény idején 34 éves Cox volt Housman gyilkosa. Cox 1975-től 1980-ig szolgált az amerikai légierőnél, ahonnan azért bocsátották el, mert németországi állomáshelyén négy kiskorú kárára követett el szexuális bűncselekményeket. Cox nyolc évet ült emiatt. (Via NBC News)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.