Kiadta a rendőrség a videót, amiben egy dunaújvárosi tini azzal fenyegetőzött, hogy késsel megöl egy szembejövőt az utcán

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nyilvánosságra hozta a rendőrség azt a videót, amit egy kereskedelmi tévé újságírójának küldtek el ma, aki azonnal riasztotta a rendőrséget, hiszen azon egy férfi - mint utóbb kiderült, egy 18 éves fiú - azzal fenyegetőzött, hogy kimegy az utcára és késsel megöl egy véletlenszerűen kiválasztott járókelőt.

Amennyire a rövid videóból ez kivehető, a tinédzser egy rendezettnek tűnő lakásban járkálva kapcsolta be a telefonja kameráját, hogy a felvételt elindítva tétovázás nélkül bele is zendítsen azzal, hogy: 

“Én azér vagyok itt, hogy bejelentsem, hogy még ma meg fogok ölni valakit. Leszúrom, (...) az utcán, kiválasztok egy embert aszt megfogom aszt leszurom, (...) én ilyen gyerek vagyok. Nem félek se a rendőröktől, se én senkitől.”

A fenyegetőző ezután a

“Tesóm, azé ez nem baj”

szöveggel közelebbről is megmutatta a kését, hogy utána, némileg meglepő módon olyan fegyverekkel kezdjenk dicsekedni, amiket most pont nem tud megmutatni:

“Sokkoló az most nincs nálam máshol van, a boxerem is, a pillangókésem is máshol van, érted, elég ez nekem.”

A fegyverek mellett a keretes szerkesztést is kedvelő fiú a videó végén befejezésként megismételte, hogy pontosan mire is készül:

“Odamegyünk, aztán (elhúzta a kést a nyaka mellett) vége, ennyi vót.”

Mivel amikor a rendőrök egy dunaújvárosi menetrendszerinti buszon nem sokkal később elfogták a 18 éves helyi Gy. Dávidot, a ruhájában megtalálták a videón látható kést is, még az is elképzelhető, hogy halál komolyan gondolta.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.