Újratárgyalja a kormány paksi bővítés hitelszerződését Moszkvával

POLITIKA
2019 június 17., 14:56
comments 53

Varga Mihály a paksi bővítés hitelszerződésének módosításáról tárgyal Moszkvával, írja az atv.hu. A megállapodást a tervezés-kivitelezés csúszása miatt amúgy is újra kéne kötni, de a kormány jobb feltételekért is harcol. Az atv.hu úgy tudja, hogy a Varga vezette delegáció célja, hogy a magyar kormány akkor kezdi meg a 10 milliárd eurós hitel törlesztőrészletének és a kamatnak a visszafizetését, ha a Paks 2 projekt üzembe helyezése megtörtént, és a piacon már el tudják adni a villamosenergiát. Ha sikerül is megállapodni, arra a magyar parlamentnek és az Európai Bizottságnak is rá kell majd bólintania.

A Paks 2 az eddigi megállapodás szerint fix áras: a 12,5 milliárd eurós összköltségből 10 milliárd az orosz hitel, míg 2,5 milliárd az önrész.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.