35 év alatt átlagosan 12 centiméterrel lettek magasabbak a fiatal kínai fiúk

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pár éve publikált kutatása szerint 1975 és 2010 között a városban élő, 13 éves átlagos kínai fiúk magassága közel 12 centiméterrel nőtt meg. 

Ugyanígy, a súlyuk is látványosan megnőtt: míg 1975-ben a városban élő férfiaknak csupán egy százaléka volt túlsúlyos, 2010-ben már több mint 14 százalékuknak. 

Pont ez volt az az időszak, amikor Kínában rengetegen emelkedtek ki a mélyszegénységből, és erőteljes középosztályosodás indult be az országban. A WHO kutatói szerint is szoros összefüggés van az egy főre jutó GDP növekedése, illetve a kínaiak testnövekedése között. (Axios)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.