35 év alatt átlagosan 12 centiméterrel lettek magasabbak a fiatal kínai fiúk

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pár éve publikált kutatása szerint 1975 és 2010 között a városban élő, 13 éves átlagos kínai fiúk magassága közel 12 centiméterrel nőtt meg. 

Ugyanígy, a súlyuk is látványosan megnőtt: míg 1975-ben a városban élő férfiaknak csupán egy százaléka volt túlsúlyos, 2010-ben már több mint 14 százalékuknak. 

Pont ez volt az az időszak, amikor Kínában rengetegen emelkedtek ki a mélyszegénységből, és erőteljes középosztályosodás indult be az országban. A WHO kutatói szerint is szoros összefüggés van az egy főre jutó GDP növekedése, illetve a kínaiak testnövekedése között. (Axios)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.