Három jelölt indulhat az ellenzéki előválasztáson

Csak három jelölt adta le a hétfő esti határidőig az induláshoz szükséges kétezer támogató aláírást, így csak ők hárman, az MSZP és a Párbeszéd jelöltjeként induló Karácsony Gergely, a momentumos Kerpel-Fronius Gábor és a DK támogatását élvező Kálmán Olga indulnak a június 20-án kezdődő előválasztáson.

Az előválasztást lebonyolító Civil Választási Bizottságot vezető Magyar György ügyvéd tájékoztatása szerint a szavazólapon első helyen Karácsony, második helyen KFG, harmadik helyen Kálmán neve szerepel majd.

Az előválasztáson regisztrált szavazók vehetnek csak részt. Regisztrálni* online június 20-ig, az előválasztás kezdetéig lehet, személyesen pedig a június 26-ig tartó szavazás helyszínein, akár közvetlenül a szavazás előtt is lehet. A szavazás tehát június 26-ig tart, az eredményét elvben már aznap ki is hirdetik. (Népszava via MTI)

*Pontosítás 9:19: Cikkünk eredeti változatában tévesen csak az online regisztráció határidejét adtuk meg, személyesen a szavazás előtt, azzal egy időben is regisztrálhatnak a választók. Köszönjük olvasónknak, Zoltánnak, hogy felhívta a figyelmünk a hibára.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.