Cseh Katalint választották az új liberális EP-frakció egyik frakcióvezető-helyettesének

POLITIKA
2019 június 19., 13:55
comments 214
Cseh Katalin, a Momentum EP-listájának vezetője a liberális frakcióban
photo_camera Cseh Katalint választotta egyik alelnökének (frakcióvezető-helyettesének) a Renew Europe frakciója Fotó: Momentum Mozgalom

Megválasztotta első frakcióvezetőjét, és annak helyetteseit az Európai Parlament új liberális frakciója, a Renew Europe, amely az eddigi liberális frakció (ALDE - Alliance of Liberals and Democrats for Europe) pártjainak képviselőiből, és az Emmanuel Macron francia államfő vezette  En Marche! képviselőiből állt össze. 

A Momentum Mozgalom Facebook-oldalán jelentette be, hogy a harmadik legnagyobb EP-frakció listavezetőjüket, Cseh Katalint választotta meg alelnökének. 

link Forrás

(Mivel frakcióról van szó, ez praktikusan frakcióvezető-helyettest jelent, de a liberálisok képviselőcsoporton belül inkább használják az elnök és alelnök terminusokat.) 

„Cseh Katalin egyedüli magyarként ül majd egy európai frakció vezetésében, folyamatosan bemutatva, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és a Fidesszel. Hogy van egy másik, szabadságszerető, nyitott, fiatal Magyarország” - írja még a Momentum. 

A 106 tagú frakció egyébként összesen 8 helyettest választott a frakcióvezető mögé.

A Renew Europe elnökének (frakcióvezetőjének) a volt román miniszterelnök Dacian Cioloșt válaszotta meg a frakció, akit Macron mellett támogatott a spanyol liberális Ciudadanos képviselőcsoportja is. 64-42 arányban nyomta la a brit liberálisok által támogatott holland Sophie in 't Veld-t. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.