Egy netes csaló vett rá egy 19 éves alaszkai nőt, hogy gyilkolja meg legjobb barátnőjét

bűnügy
2019 június 20., 15:25
comments 424

„Remélem, hogy a pokolban fogsz megrohadni, Brehmer" – írta vasárnap a Facebookon Timothy Hoffman. Lánya gyilkosának, a 19 éves Denali Brehmernek üzent az alaszkai ezermester. A hatóságok vádjai szerint június 2-án Brehmer előre megfontolt szándékból elcsalta egy erdőbe legjobb barátnőjét, CeeCee Hoffmant, és társaival szabályosan kivégezte. A gyilkosságot fényképeken és videókon is dokumentálta, az anyagot aztán elküldte egy férfinak, akit a neten ismert meg.

link Forrás

A vadidegen Tylerként mutatkozott be neki. Azt mondta, kansasi, és kilencmillió dollárt ígért Brehmernek, ha a nő meggyilkol valakit, és képeket, videókat készít a gyilkosságról. Brehmer pedig meggyőzhető volt. A kilencmillió dollár reményében csapatot szervezett: négy társával, a vele együtt megvádolt 16 éves Kayden McIntoshsal, a 19 éves Caleb Leylanddal és két fiatalkorúval – akiknek a nevét  a hatóságok nem hozták nyilvánosságra – együtt tervelte ki és hajtotta végre a gyilkosságot. McIntosh kihallgatásakor beismerte, hogy tarkón lőtte Hoffmant Brehmer pisztolyával.

Cynthya "CeeCee" Hoffman, az áldozat.
photo_camera Cynthya "CeeCee" Hoffman, az áldozat. Fotó: CBS News - Screenshot

A gyilkosság felbujtóját, az ismeretlen „kansasit” is sikerült lenyomozni: valójában egy 21 éves indianai férfi, Darin Schilmiller. A New York Times értesülései szerint  már beismerő vallomást tett az alaszkai hatóságok munkáját segítő indianai rendőröknek. Azt is elmondta, hogy Brehmer folyamatosan kapcsolatban volt vele a gyilkosság alatt, a Snapchaten küldött képeket és videókat Hoffmanról, amint éppen megkötözik és megölik. „Bevallotta, hogy meggyőzte Brehmert arról, hogy milliomos, és hogy milliókat fizet majd neki Hoffman megöléséért” – áll a Times szerint a bíróságra benyújtott iratokban.

A hatóságok a Times értesülései szerint legalább egy videót meg is találtak a gyilkosságról. A Brehmer és Schilmiller közti üzenetváltásokat átvizsgálva pedig további súlyos bűncselekmények nyomaira bukkantak, Brehmer a jelek szerint „Tyler” parancsára kiskorúak elleni szexuális bűncselekményeket is elkövetett.

Schilmillert hamarosan kiadhatják Alaszkának, hogy az öt másik gyanúsítottal együtt tárgyalhassák ügyét. A hatóságok mindannyiukat gyilkossággal vádolják, amiért akár 99 év börtönre is ítélhetik őket. (Via The New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.