Részben evakuálni kellett az ausztráliai Darwint egy erős földrengés miatt

Részben ki kellett üríteni a legészakibb ausztrál nagyváros, Darwin városközpontját egy erős földrengés miatt. A 7,2-es erősségű rengés epicentruma a várostól hétszáz kilométerre északra, a Banda-tengerben volt. Az epicentrumhoz jóval közelebbi Kelet-Timorból egyelőre nem érkeztek jelentések károkról és áldozatokról.

Darwinban a beszámolók szerint kilengtek az épületek a földrengéstől. A szemtanúk beszámolói szerint a rengés jól érezhető volt, még az asztalok is táncoltak. Nagyobb károkról és sérülésekről viszont még nem érkeztek jelentések. "Érzésre két rengés volt. Elsőre csak egy kicsi, ami után a fiam be is jött, hogy mi történik. Aztán egy kis szünet után jött egy nagyon nagy, és az egész hely rázkódott" - mesélte Leah Potter a Guardian ausztrál kiadásának.

Az ausztrál földtani intézet szeizmológusa, Jonathan Bathgate tájékoztatása szerint a 7,2-es erejű rengést valamivel dél előtt észlelték. A rengés hipocentruma 200 kilométeres mélységben volt. Tájékoztatásuk szerint nincs cunamiveszély.

(Via The Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.