Gulyás Gergely a tényeknek és a szemének hisz, ezért sem foglalkoztatja, hogy Matolcsyék köre hogy úszta meg az NHB Bank csődjét

POLITIKA
2019 június 27., 11:27
comments 111

Tegnap derült ki, hogy Matolcs György jegybank elnök mindkét fia, illetve összesen 17 környezetükbe sorolható vállalkozás pont azelőtt vitte át a számláját Matolcsy György unokatestvérének bankjából, az NHB-ból egy másik pénzintézethez, hogy a jegybank korlátozásokat rendelt el az NHB-nél. A Matolcsy-gyerekek cégei 2018. december 6-án nyitottak új számlát a Gránit Banknál, és így tett ezzel egy időben több ismerősük és üzleti partnerük is. A jegybank december 18-án döntött úgy, hogy az NHB válságba került, korlátozásokat vezettek be a betétek kivételére, március közepén pedig végleg be is dőlt a bank.

Megkérdeztük a dologról Gulyás Gergely minisztert is, aki azt mondta

nem gondolok a dologról semmit, mert nem tudom, hogy az állítás igaz-e, a kormány pedig a Nemzeti Bankkal kapcsolatban semmilyen ügyben nem lenne elegáns, ha véleményt nyilvánítana, hiszen a Nemzeti Bank egy független intézmény.

Gulyás szerint a dologhoz a kormányak semmi köze, azzal kapcsolatban vagy Nemzeti Bank vagy más hatóságok illetékesek, neki egyébként az ügyről nincs és nem is lehet információja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.