Időszerűvé vált a Médiatanács elnöke fizetésének megháromszorozása

2019 július 1., hétfő 5:03
376
Budapest, 2013. augusztus 15. Karas Monika jogász 2013. augusztus 14-én, akit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének jelölt Orbán Viktor miniszterelnök. A médiahatóság vezetőjét a miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök nevezi ki kilenc évre. MTI Fotó: Magyar Nemzet/Székelyhidi Balázs Fotó: MTI/ Magyar Nemzet / Székelyhidi Balázs

A parlament törvényalkotási bizottsága úgy érezte, hogy Karas Monika* NMHH elnök havi 1,3 millió forintos fizetése már rendkívül elavult. "Időszerűvé vált Médiatanács elnöke és tagjai, valamint az NMHH vezetői illetményének rendezése" - írták indoklásul a médiatörvényhez benyújtott összegző módosító javaslatukban. Karas Monika jelenleg havi 1,3 millió forintot keres, ezt az elavult összeget háromszoroznák most meg havi négymillió forintra. Az új javaslat szerint ugyanis augusztus 1-től a jegybankelnök aktuálisan havi ötmillió forintos - igen, jól olvassák, Matolcsy György egy évben hatvan millió forintot kereshet - fizetésének 80 százaléka illetné meg a médiatanács elnökét.

A havi négymillió forintos fizetésen felül Karas Monikát hivatali lakás és személyes gépkocsihasználat is megilleti, és a médiatanács elnökeként is kap még havi 400 ezer forintot.

A legjobban fizetett állami alkalmazottak közé előlépő Karas Monikát Szalai Annamária halála után, 2013 augusztusában nevezte ki a köztársasági elnök az NMHH élére, ezzel párhuzamosan kilenc évre a médiatanács elnökévé is megválasztotta az Országgyűlés. Korábban a Simicska Lajoshoz tartozó médiabirodalom jogásza volt. (Via 24.hu)

*Cikkünk megjelenése után az NMHH Intézményi Kommunikációs Osztálya levélben jelezte, hogy Karas rövid "o"-val, Monikának írja a nevét. Elnézést kérünk a hibáért.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt