Időszerűvé vált a Médiatanács elnöke fizetésének megháromszorozása

POLITIKA
2019 július 01., 05:03
Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke
photo_camera Budapest, 2013. augusztus 15. Karas Monika jogász 2013. augusztus 14-én, akit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének jelölt Orbán Viktor miniszterelnök. A médiahatóság vezetőjét a miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök nevezi ki kilenc évre. MTI Fotó: Magyar Nemzet/Székelyhidi Balázs Fotó: MTI/ Magyar Nemzet / Székelyhidi Balázs

A parlament törvényalkotási bizottsága úgy érezte, hogy Karas Monika* NMHH elnök havi 1,3 millió forintos fizetése már rendkívül elavult. "Időszerűvé vált Médiatanács elnöke és tagjai, valamint az NMHH vezetői illetményének rendezése" - írták indoklásul a médiatörvényhez benyújtott összegző módosító javaslatukban. Karas Monika jelenleg havi 1,3 millió forintot keres, ezt az elavult összeget háromszoroznák most meg havi négymillió forintra. Az új javaslat szerint ugyanis augusztus 1-től a jegybankelnök aktuálisan havi ötmillió forintos - igen, jól olvassák, Matolcsy György egy évben hatvan millió forintot kereshet - fizetésének 80 százaléka illetné meg a médiatanács elnökét.

A havi négymillió forintos fizetésen felül Karas Monikát hivatali lakás és személyes gépkocsihasználat is megilleti, és a médiatanács elnökeként is kap még havi 400 ezer forintot.

A legjobban fizetett állami alkalmazottak közé előlépő Karas Monikát Szalai Annamária halála után, 2013 augusztusában nevezte ki a köztársasági elnök az NMHH élére, ezzel párhuzamosan kilenc évre a médiatanács elnökévé is megválasztotta az Országgyűlés. Korábban a Simicska Lajoshoz tartozó médiabirodalom jogásza volt. (Via 24.hu)

*Cikkünk megjelenése után az NMHH Intézményi Kommunikációs Osztálya levélben jelezte, hogy Karas rövid "o"-val, Monikának írja a nevét. Elnézést kérünk a hibáért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.