Időszerűvé vált a Médiatanács elnöke fizetésének megháromszorozása

Budapest, 2013. augusztus 15. Karas Monika jogász 2013. augusztus 14-én, akit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének jelölt Orbán Viktor miniszterelnök. A médiahatóság vezetőjét a miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök nevezi ki kilenc évre. MTI Fotó: Magyar Nemzet/Székelyhidi BalázsFotó: MTI/ Magyar Nemzet / Székelyhidi Balázs

A parlament törvényalkotási bizottsága úgy érezte, hogy Karas Monika* NMHH elnök havi 1,3 millió forintos fizetése már rendkívül elavult. "Időszerűvé vált Médiatanács elnöke és tagjai, valamint az NMHH vezetői illetményének rendezése" - írták indoklásul a médiatörvényhez benyújtott összegző módosító javaslatukban. Karas Monika jelenleg havi 1,3 millió forintot keres, ezt az elavult összeget háromszoroznák most meg havi négymillió forintra. Az új javaslat szerint ugyanis augusztus 1-től a jegybankelnök aktuálisan havi ötmillió forintos - igen, jól olvassák, Matolcsy György egy évben hatvan millió forintot kereshet - fizetésének 80 százaléka illetné meg a médiatanács elnökét.

A havi négymillió forintos fizetésen felül Karas Monikát hivatali lakás és személyes gépkocsihasználat is megilleti, és a médiatanács elnökeként is kap még havi 400 ezer forintot.

A legjobban fizetett állami alkalmazottak közé előlépő Karas Monikát Szalai Annamária halála után, 2013 augusztusában nevezte ki a köztársasági elnök az NMHH élére, ezzel párhuzamosan kilenc évre a médiatanács elnökévé is megválasztotta az Országgyűlés. Korábban a Simicska Lajoshoz tartozó médiabirodalom jogásza volt. (Via 24.hu)

*Cikkünk megjelenése után az NMHH Intézményi Kommunikációs Osztálya levélben jelezte, hogy Karas rövid "o"-val, Monikának írja a nevét. Elnézést kérünk a hibáért.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.