Új balatoni fesztivállal jelentkezik a CityMatiné csapata - indul a VAKÁCIÓ!

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Nyolc éve kezdődött minden. Méghozzá úgy, hogy egy nyári délután néhány srác felvitt két hangfalat és egy dj pultot egy zöld placcra a Svábhegyen. Akkoriban még szájhagyomány vitte a délutáni bulik hírét. Hamar kiderült, hogy a nappali megmozdulásokra van igény és az első évben már hat esemény került megrendezésre.

A rákövetkezendő évek is a nappali bulizás létjogosultságát igazolták, ám az eseménysorozat nem csak emiatt vált igazán közkedveltté. A Matiné rezidensei - a hazai underground house-techno tengely meghatározó alakjai - Sobek, Captain Knuckles, és a Monolit duó - sorakoznak fel a dj pult mögött, olykor neves külföldi vendég művészekkel kiegészülve. Minden rendezvény más téma köré épül, így volt, hogy a Matiné kalózai lepték el a Margit-szigetet, vietnámi őserdővé változott a Normafa, lovagok és úrnőik hódították meg a Budai Várat, az őskorba repült vissza a csillebérci gyerek tábor vagy éppen Akropolisszá vált a Citadella. A CityMatiné szépen lassan meghódította Budapest legkülönbözőbb pontjait, megnyitotta Csillebércen a város első zenés strandját, a Napozót. Az évek során felbukkant a Matiné repertoárjában a legendás újévi After, a Szigeten és a B my lake-en több évig saját színpaddal büszkélkedhetett, a Művészetek Völgyétől a Balaton Sound-ig a releváns hazai fesztiválokon képviselte a nappali szórakozás örömeit és komoly együttműködéseket hozott tető alá külföldön. 

Idén pedig a rendezvénysorozat történetében új fejezet nyílik. A CityMatiné megtalálta a hosszú idők óta keresett ideális fesztivál helyszínét, a Fonyódon található vízparti Napsugár Kemping területén, ahol július 19-21. közt válik valóra a rég dédelgetett Vakáció. A péntek 12:00-től vasárnap 22:00-ig tartó esemény célja, hogy a 9,5 hektáron elterülő üdülőfalut erre a hétvégére a megszokott matinés hangulaton felül egy tökéletes zenés nyaraló hellyé változtassa.

Egyértelműen a Balaton egyik legszebb panorámájával rendelkező 13000 négyzetméteren elterülő saját strand lesz fő attrakció, a tanúhegyek és az akkor megrendezésre kerülő Kékszalag vitorlásainak látványa mellé nem meglepő módon némi zenei aláfestés is társul majd.

Itt lesz tehát a nagyszínpad, ahol a rezidensek, három világhírű vendég művész - Dana Ruh, Janina és Omar M - és nem mindennapi összefogás keretein belül a hazai szcéna legkiválóbb művészei és szervezőcsapatai - LavaLava, Rokoko, Mondays Off, Mhmm, Lost Minute - fogják szinte szünet nélkül szolgáltatni a talp, törölköző és gumimatrac alá valót. Élőben fog játszani továbbá a Freakin Disco formáció, a tőlük megszokott elektronikus- techno vonalat improvizációval, jazz, ambient, és krautrock elemekkel fűszerezve, valamit a Soul Clap Budapest is készül egy élő house performanceszal.

Természetesen lesznek foci, röpi, tollas, pingpong, SUP és egyéb más sportlehetőségek, a strandon szervezett és fakultatív formában zajlik majd a testmozgás. A vízisport vonalat erősíti a Hungasurf Paddle Battle verseny is, ahol a surf szerelmesei és a sport iránt érdeklődők felmérhetik képességeiket. A kemping területének másik része a hatalmas fás-ligetes tábor, ahol a bungallók, motelszobák és sátorhelyek mellett a matinékon megszokott vizuális művészet kap teret a Telep Galéria installációival. Lesz egy fontos alternatív helyszín is, ahol a régi ellentét, az osztályterem és a kocsma szembenállását próbálják majd feloldani zenés és filozófikus tanórákkal. Nem titkolt szándék emelett, hogy a Vakációzók egymással a megszokottnál még jobban összeismerkedhessenek, ezért kötetlen kötélhúzás, számtalan számháború, és a sorozatos sorversenyek mellett további izgalmas közösségi megmozdulásokra is érdemes számítani!

A testet táplálandó továbbra is változatos étel opciókkal számolhatnak a fesztiválra érkezők. A Vakáció a szemközti part felől is megközelíthető, a hajós opciót választók számára vízi taxi áll rendelkezésre, valamint igény esetén lehorgonyzott vitorlásról is lesz lehetőség becsónakázni.  

Aki részese szeretne lenni a kalandnak, a három napos mosolygós masírozásról több információt itt talál. 

CityMatiné Sessions w/ Sobek @ Napsugár Kemping és Strand