A Disney szép csendben kivágott egy kínos jelenetet a Toy Story 2 vége-főcíméből

Letarolta a mozis sikerlistákat a Toy Story 4, így hát természetes, hogy a gyártó-forgalmazó Disney az előző részeket is újra kiadta. A Guardian szerint azonban a sorozat második részének legújabb kiadása kicsit eltér a korábbiaktól.

Bár animációs filmről van szó, a vége főcím alatt műbakiparádé fut, mintha az animált szereplők az élő színészekhez hasonló hibákat követtek volna el a forgatáson - ez amúgy visszatérő poénja a Toy Storyt alkotó Pixar animációs stúdiónak.

Na, hát a bakiparádé egyik jelenete, ahogy mondani szokás, nem öregedett szépen. 1999-ben még jó poénnak tűnhetett, hogy a Stinky Pete nevű mellékes karakter egy Barbie-párt zaklasson szexuálisan a szereposztó díványon. Mostanra ez már teljesen vállalhatatlanná vált, így a Disney szép csendben kivágta a jelenetet az új kiadásból.

Az se tűnik véletlennek, hogy mindezt a Disney nem verte nagy dobra. Végül is a Disney 2018 végén kénytelen volt szakítani a Pixar társalapítójával, John Lasseterrel, aki szintén szexuális zaklatás gyanújába keveredett. Lasseter maga is elismerte, hogy mint arra többen is felhívták a figyelmét, egyes kollégái "megalázva és kényelmetlenül" érezhették magukat a cselekedetei miatt. "Külön is bocsánatot kérek bárkitől, aki egy kéretlen ölelést kapott, vagy bármely más gesztusomról érezte úgy, hogy azzal átléptem egy határt. Mindegy, hogy milyen ártatlan volt a szándékom, mindenkinek joga van meghúzni a saját határait, amiket másoknak tiszteletben kell tartaniuk" - írta 2017 novemberében kiadott közleményében. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.