Londonban bujkál, és az életéért retteg a dubaji uralkodó hatodik felesége

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Haya bint al-Huszein hercegnő, a dubaji sejk hatodik felesége.Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Állítólag az életéért retteg Haya bint al-Huszein hercegnő, Mohamed al-Maktum sejk, a dubaji uralkodó hatodik felesége. A Times június 30-án jelentette, hogy a 45 éves Haya hercegnő - az egykori jordán uralkodó, Huszein lánya, a jelenlegi jordán királ, II. Abdulah féltestvére - Németországba menekült, ahol menedéket kért, majd onnan Londonba távozott.

A BBC értesülései szerint jelenleg a Kensington Palace Gardensben él egy 85 millió font (30 milliárd forint) értékű házban.

Az angol köztelevíziónak nyilatkozó, a hercegnőhöz közeli források szerint Haya hercegnő csak mostanában ismerte meg a részleteit annak, hogy hogyan is került vissza Dubajba férje, Mohamed al-Maktúm dubaji uralkodó egyik lánya, aki egy francia vitorlás segítségével menekült el az országból, és akit aztán India partjainál fegyveresek hurcoltak el és szállítottak haza. A hivatalos dubaji álláspont akkor az volt, hogy Latifát csak "biztonságba helyezték", mert "kizsákmányolás" veszélyének volt kitéve. Haya hercegnő akkoriban ki is állt országa mellett.

Azóta viszont ismerősei szerint megtudta, hogy a lányt gyakorlatilag elrabolták, és akarata ellenére hurcolták vissza Dubajba. Ez után már ő maga is aggódni kezdett a saját életéért, és most, menekülése óta attól tart, hogy őt is elrabolhatják és hazahurcolhatják.

A BBC megpróbálta reagáltatni az Egyesült Arab Emírségek londoni követségét, de azok erre csak annyit közöltek, hogy "két személy" - mármint az uralkodó és a hercegnője - magánügyeit nem kívánják kommentálni. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.