Szaúdi repteret támadtak drónnal a húszik

külföld
2019 július 09., 04:26
comments 58
A húsziknak ilyen drónjaik vannak, mint ez, amit a jemeni háborúban a húszik ellen harcoló Egyesült Arab Emirátusok hadserege 2018. június 19-én mutatott be Abu Dzabiban.
photo_camera A húsziknak ilyen drónjaik vannak, mint ez, amit a jemeni háborúban a húszik ellen harcoló Egyesült Arab Emirátusok hadserege 2018. június 19-én mutatott be Abu Dzabiban. Fotó: KARIM SAHIB/AFP

Drónnal támadták egy erőműt és egy repteret Szaúd-Arábiában a jemeni húszi lázadók. Az Irán támogatását élvező siíta fegyveresek az abhai repülőteret, illetve a tihamai erőműt akarták bombázni.

A szaúdiak szerint ez nem sikerült, állításuk szerint a drónt még azelőtt megsemmisítették, hogy az elérhette volna a célját. A légi forgalmat így is szüneteltetni kellett az abhai reptéren, de állítólag már az is újraindult.

A húszik hírtelevíziója, az al-Maszíra szerint ugyanakkor a csapások célt értek. Az elmúlt hetekben a húszik több sikeres támadást is végrehajtottak az abhai, illetve a dzsizáni reptér ellen is. Az abhai repülőtér elleni június 12-i támadáskor egy rakéta a váróteremben csapódott be, és kioltotta 26 ember életét.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszik, valamint a Szaúd-Arábia és egyéb arab országok által 2015 óta támogatott jemeni elnökhöz - a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz - hű erők között. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.