Szaúdi repteret támadtak drónnal a húszik

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A húsziknak ilyen drónjaik vannak, mint ez, amit a jemeni háborúban a húszik ellen harcoló Egyesült Arab Emirátusok hadserege 2018. június 19-én mutatott be Abu Dzabiban.Fotó: KARIM SAHIB/AFP

Drónnal támadták egy erőműt és egy repteret Szaúd-Arábiában a jemeni húszi lázadók. Az Irán támogatását élvező siíta fegyveresek az abhai repülőteret, illetve a tihamai erőműt akarták bombázni.

A szaúdiak szerint ez nem sikerült, állításuk szerint a drónt még azelőtt megsemmisítették, hogy az elérhette volna a célját. A légi forgalmat így is szüneteltetni kellett az abhai reptéren, de állítólag már az is újraindult.

A húszik hírtelevíziója, az al-Maszíra szerint ugyanakkor a csapások célt értek. Az elmúlt hetekben a húszik több sikeres támadást is végrehajtottak az abhai, illetve a dzsizáni reptér ellen is. Az abhai repülőtér elleni június 12-i támadáskor egy rakéta a váróteremben csapódott be, és kioltotta 26 ember életét.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszik, valamint a Szaúd-Arábia és egyéb arab országok által 2015 óta támogatott jemeni elnökhöz - a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz - hű erők között. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.