Világbajnok gyorsúszó mentett ki egy fuldoklót Cagliari közelében

Filippo MagniniFotó: Andrea Ronchini/NurPhoto

Filippo Magnini, a kétszeres világbajnok olasz úszó mentette meg egy fuldokló életét Caglari közelében a Cala Sinzias strandon. Andrea Benedetto, aki két nappal korábban házasodott össze partnerével, egy felfújható unikornison bohóckodott férjével, amikor hirtelen a vízbe pottyant.

A tenger hidegebb volt, mint azt gondolta, ez pedig egy betegsége miatt gyakorlatilag lebénította, nem tudta mozgatni a végtagjait. Férjét a szél sodorta arrébb, így ő is hiába próbálta megmenteni a bajba jutott Benedettót, aki se kapálózni, se kiabálni nem tudott.

A parton szolgálatot teljesítő életmentők is csak a férj kiabálására figyeltek fel, és rohantak mentőcsónakjukhoz. A kiabálást meghallotta az esethez sokkal közelebb tartózkodó Magnini is, aki világbajnok gyorsúszóként egyből vízbe is vetette magát, és odaúszott. Segített Benedettónak a víz felett tartani a fejét, majd több más strandoló segítségével felsegítette a mentőhajóra a bajba jutottat, aki már csak a kórházban tért magához.

"Már csak a kórházban kapcsoltam, hogy Filippo Magnini mentett meg. Nem tudtam megköszönni neki, mert nem vagyunk kapcsolatban, de remélem, hogy személyesen is hálát adhatok majd neki" - nyilatkozta Benedetto.

Magnini 2004-ben olimpiai bronzérmet szerzett a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként. 2005-ben és 2007-ben pedig száz méter gyorson lett világbajnok. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.