A vártnál gyengébben teljesít a Netflix

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

12 százalékkal zuhant a Netflix árfolyama a tőzsdei kereskedésben, miután a cég kiadta aktuális negyedéves jelentését. A számok nem biztatók, nyolc év óta először csökkent a szolgáltatásukra feliratkozó amerikai felhasználók száma. Globálisan pedig a várakozásokat alulmúló ütemben bővült csak előfizetőik száma.

Eredetileg 4,8 millió új felhasználóval számoltak globálisan 2019 második negyedévében, ehhez képest csak 2,83 millió új előfizetőjük lett. Az amerikai előfizetők száma 130 ezerrel csökkent. Az egy évvel korábbiakhoz képest így is bő 21 millióval nőtt felhasználói táboruk - de ez az adat is azt jelzi, hogy megtorpant a növekedés.

A Netflix teljes bevétele a második negyedévben 4,92 milliárd dollár volt, valamivel kisebb a szakértők által várt 4,93 milliárd dollárnál. A tavalyi negyedéves bevétel 3,91 milliárd dollár volt. A vállalat negyedéves adózott eredménye 270,7 millió dollár, részvényenként 60 cent lett az egy évvel korábbi 384 millió dollár, részvényarányosan 85 cent után.

A Netflix értékelését rontja a növekvő piaci verseny is. Pont a cég sikerein felbuzdulva nagyjából minden nagyobb amerikai tartalomgyártó önálló sztrímszolgáltatás bevezetését tervezi, például az NBC és a Disney is. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.