A vártnál gyengébben teljesít a Netflix

gazdaság
2019 július 18., 07:16
comments 150

12 százalékkal zuhant a Netflix árfolyama a tőzsdei kereskedésben, miután a cég kiadta aktuális negyedéves jelentését. A számok nem biztatók, nyolc év óta először csökkent a szolgáltatásukra feliratkozó amerikai felhasználók száma. Globálisan pedig a várakozásokat alulmúló ütemben bővült csak előfizetőik száma.

Eredetileg 4,8 millió új felhasználóval számoltak globálisan 2019 második negyedévében, ehhez képest csak 2,83 millió új előfizetőjük lett. Az amerikai előfizetők száma 130 ezerrel csökkent. Az egy évvel korábbiakhoz képest így is bő 21 millióval nőtt felhasználói táboruk - de ez az adat is azt jelzi, hogy megtorpant a növekedés.

A Netflix teljes bevétele a második negyedévben 4,92 milliárd dollár volt, valamivel kisebb a szakértők által várt 4,93 milliárd dollárnál. A tavalyi negyedéves bevétel 3,91 milliárd dollár volt. A vállalat negyedéves adózott eredménye 270,7 millió dollár, részvényenként 60 cent lett az egy évvel korábbi 384 millió dollár, részvényarányosan 85 cent után.

A Netflix értékelését rontja a növekvő piaci verseny is. Pont a cég sikerein felbuzdulva nagyjából minden nagyobb amerikai tartalomgyártó önálló sztrímszolgáltatás bevezetését tervezi, például az NBC és a Disney is. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.