Magára maradt a gyermekét gyászoló család otthonában, pornót rendelt a brit rendőr

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Bűnösnek vallotta magát a bíróságon Avi Maharaj, a londoni rendőrség rendőrbiztosa. Maharajot 2018 februárjában hívta ki egy dél-londoni család, amelyik éppen elvesztette a gyerekét. A családtagok magukra hagyták otthonukban a rendőrt, aki a temetkezési vállalkozóra várt.

Távollétükben Maharaj 25,96 fontért fizetős pornócsatornát vásárolt a család kábelelőfizetésével.

A történtek után Maharaj a jelentésében az időpontok meghammisításával próbálta leplezni tettét. A bíróságon azonban már mindent elismert. Ítéletet csak augusztus 6-án hoznak az ügyében, de rendőrségi karrierje nyilván véget ér. Fegyelmi tárgyalására majd csak az itélethirdetést követően kerül sor.

A brit Független Rendőri Panasztestület regionális igazgatója, Sal Naseem szerint Maharaj viselkedése azért volt különösen felháborító, mert éppen vigyáznia kellett volna a gyászoló család tulajdonára. "Nem szimplán álnok volt, de még komoly gyötrelmet is okozott az érintett családnak, akik éppen egy családtagjuk hirtelen halálával küszködtek. (Via The Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.