Trump szerint az Egyesült Államoknak el kell ítélnie a rasszizmust és a fehér felsőbbrendűséget

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Egyesült Államoknak muszáj elítélnie a rasszizmust, a gyűlöletet és a fehér felsőrendűséget, közölte Donald Trump amerikai elnök, miután a hétvégén két helyszínen is támadást követtek el fegyveres férfiak, összesen 29 embert meggyilkolva.

Trump szerint egy emberként kell elítélni ezeket a nézeteket, és ezeket a vészjósló ideológiákat le kell győzni, mert ezeknek nincs helye az Egyesült Államoknak

Az elnök ezenkívül a mentális egészségi állapottal összefüggő szigorúbb fegyvertartási szabályokat akar, valamint hogy a társadalomban érjen véget az erőszak dicsőítése, illetve azt is el akarja érni, hogy halálra lehessen ítélni azokat, akik a hasonló merényletek mögött állnak.

Fotó: Picture-Alliance/AFP

A mentális egészség és a gyűlölet húzza meg a ravaszt, nem a fegyver, mondta el Trump a Fehér Házban. A CNN beszámolója szerint Trump belföldi terrortámadásnak nevezte a hétvége két merényletét, és közölte, hogy többletforrást akar nyújtani az FBI-nak, hogy a jövőben megakadályozhassák a hasonló támadásokat. 

Kitért arra is, hogy az internet és a közösségi oldalak reformra szorulnak, illetve beszélt arról is, hogy az erőszakos videójátékok is problémát jelentenek. (BBC, CNN)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.