Trump szerint az Egyesült Államoknak el kell ítélnie a rasszizmust és a fehér felsőbbrendűséget

Az Egyesült Államoknak muszáj elítélnie a rasszizmust, a gyűlöletet és a fehér felsőrendűséget, közölte Donald Trump amerikai elnök, miután a hétvégén két helyszínen is támadást követtek el fegyveres férfiak, összesen 29 embert meggyilkolva.

Trump szerint egy emberként kell elítélni ezeket a nézeteket, és ezeket a vészjósló ideológiákat le kell győzni, mert ezeknek nincs helye az Egyesült Államoknak

Az elnök ezenkívül a mentális egészségi állapottal összefüggő szigorúbb fegyvertartási szabályokat akar, valamint hogy a társadalomban érjen véget az erőszak dicsőítése, illetve azt is el akarja érni, hogy halálra lehessen ítélni azokat, akik a hasonló merényletek mögött állnak.

Fotó: Picture-Alliance/AFP

A mentális egészség és a gyűlölet húzza meg a ravaszt, nem a fegyver, mondta el Trump a Fehér Házban. A CNN beszámolója szerint Trump belföldi terrortámadásnak nevezte a hétvége két merényletét, és közölte, hogy többletforrást akar nyújtani az FBI-nak, hogy a jövőben megakadályozhassák a hasonló támadásokat. 

Kitért arra is, hogy az internet és a közösségi oldalak reformra szorulnak, illetve beszélt arról is, hogy az erőszakos videójátékok is problémát jelentenek. (BBC, CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér