A futam alatt lopták meg a fotósokat a Hungaroringen

bűnügy
2019 augusztus 06., 08:28

A vasárnapi Formula 1-es futam alatt elloptak több, nagy értékű felszerelést a fotóriporterek számára fenntartott, és elvben szigorúan őrzött irodából a Hungaroringen, számolt be Völgyi Attila fotós a blogján. Egy magyar fotóriporter két objektívjét kereste hiába, a Getty Images nemzetközi képügynökség munkatársa egy négymillió forintos teleobjektívvel lett szegényebb. A magyar nagydíjak 34 éves történetében eddig még nem fordult elő hasonló eset. 

Úgy tudjuk, hogy a teremhez vezető biztonsági kaput már a futam közben elbontották, és a belépést biztonsági őrök ellenőrizték. Az irodában amúgy nem működött biztonsági kamera. Az üggyel kapcsolatban kerestük a Hungaroringet és a rendőrséget is, utóbbi közölte: 

"az esettel összefüggésben a Gödöllői Rendőrkapitányságon indult nyomozás lopás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben. Az eljárás folyamatban van, annak részleteiről bővebb tájékoztatást jelenleg nem kívánunk adni."

Update: "A Hungaroring zárható szekrényeket biztosít a fotósoknak értéktárgyaik elzárására, ezt külön biztonsági őrrel őriztetjük – és őriztettük most is," válaszolták megkeresésünkre a futam szervezői. Hozzátették: "a szekrények a fotós teremben vannak elhelyezve, de az említett objektívek az asztalokról tűntek el, miután a FOM leszerelte a biztonsági kapukat a verseny leintése után. Ez egy bevett protokoll, minden versenyen így járnak el." 

"Ettől függetlenül a biztonsági őrök, mind a külföldi promóter, mind a Hungaroring oldaláról a helyükön maradtak egészen éjfélig, vagyis zárásig, tehát a pass-okat továbbra is ellenőrizték a médiacenterbe és a fotós terembe való belépéskor. A biztonsági szolgálat azonban a szabadon hagyott tárgyakért nem felelős,"

írták. A történteket sajnálják, hogy többet ne fordulhasson elő hasonló, a jövőben további biztonsági intézkedéseket vezetnek be.