Két hónapja árad a bűz Karcag főterén

POLITIKA
2019 augusztus 07., 07:58

"Érdekes dolgok zajlanak éppen" - írta Karcagról olvasónk, Ferenc, majd röviden össze is foglalta a tényállást. A történet két hónapja, június 7-én kezdődött, amikor a város főterén egy autó alatt beszakadt az út. Mint kiderült, "valamilyen probléma van ott a szennyvízhálózattal".

Csak nem akar elhárulni a csőtörés Karcagon, hiába dolgoznak rajta éjjel-nappal legalább két hete. A hibát amúgy két hónapja fedezték fel, amikor beszakad az út egy autó alatt.
photo_camera Csak nem akar elhárulni a csőtörés Karcagon, hiába dolgoznak rajta éjjel-nappal bő egy hónapja. A hibát amúgy két hónapja fedezték fel, amikor beszakad az út egy autó alatt. Fotó: Olvasónk, Ferenc felvétele

Ferenc elbeszélése szerint az illetékesek elsőre azt az ideiglenes megoldást találták ki, hogy a környék szennyvizét külső csöveken vezetik el. Ez elmondása alapján elég komoly bűzterhelést jelent, ami az alig zajló munkálatok mellett egyre fokozódott.

A helyzet valóban tarthatatlanná kezdett válni, legalábbis a kormányzati médiakonglomerátum helyi kirendeltsége majd két hete bő egy hónapja már hangulatos termelési riportban számolt be az állítólag éjjel-nappal folyó kárelhárítási munkákról. Olvasónk ebből az éjjel-nappal zajló munka tényét megerősítette, az valóban éjjel nappal zajlik. Immár hetek óta, kevés érzékelhető eredménnyel.

Annyi kiderült, hogy a főtérnél hatméteres lyuk van az aszfalt alatt.

Ferenc szerint a környéken élők semmilyen tájékoztatást nem kaptak a hetek óta éjjel-nappal zajló, tehát a bűzterhelés mellett immár zajterhelést is jelentő munkákról, amikről a szoljon.hu olyan lelkesen tudósított bő másfél hónappal az út beszakadása után. Amik amúgy a vidék.ma beszámolója szerint egy hónappal korábban is nagy erővel zajlottak már.