Szijjártó minisztériumától is kapott pénzt az a cég, ahol a testvére dolgozik

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szijjártó Péter minisztériuma és háttérszerve csak idén 72 millió forintot fizetett egy konferencia szervezéséért annak kamionversenyeket szervező cégnek, aminél a miniszter testvére operatív igazgatóként dolgozik, írja a G7. A lap megjegyezte azt is, hogy a támogatás a Truck Race Promotion Kft. tavalyi bevételeinek ötödét teszi ki. Egyébként az elmúlt két évben a cégéhez már közel 300 millió forint közpénz vándorolt a külügytől és az ehhez tartozó intézményektől. 

Ugyanez a cég szervezi a kamion Európa-bajnokságot is. Bár egy rétegsportról van szó, a magyar állam mégis fontosnak tartotta támogatni a rendezvényt: 2016-ban a nemzetgazdasági minisztert bízták meg azzal, hogy 200 millió forintot adjon az eseménynek. Azóta is minden évben támogatja az állam a rendezvényt, bár azt nem tudni, mennyivel.  

Szijjártó Sarolta

A kormány 13 milliárdot utal a Hungaroring Sport Zrt.-nek, amiből nem csak a Forma–1-et, hanem más versenyeket, közte a kamionos futamokat is támogatják. Már 2020-ra is jóváhagyták a keretet, benne a kamionos versenyekre is adnak pénzt.

A G7 megjegyzi azt is, hogy a magyar kormány valahogy pont azután egy évvel kezdte támogatni a kamionos Európa-bajnokságot, hogy  Szijjártó Sarolta ezzel a sporttal kezdett foglalkozni. 

Persze a Truck Race Promotion kapott szponzorációs pénzeket más állami cégektől is: a Szerencsejáték Zrt. 2016-ban 5 millió forintot, 2018-ban pedig már 71 millió forintot adott nekik. A lap számításai szerint Szijjártó Péter testvére által vezetett Truck Race Promotion Kft. tehát 148 millió forint állami pénzhez jutott, miközben egy marginális versenysorozatot szervez.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér