András herceget nagyon felzaklatta a barátjával szembeni gyerekprostitúciós vád

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

"York hercegét megdöbbentették a Jeffrey Epstein feltételezett bűneiről szóló hírek. Őfennsége helyteleníti bármely ember kizsákmányolását, és visszataszítónak tart minden olyan sugallmazást, hogy ő maga elnézte, bátorította volna ezt, vagy maga is részt vett volna benne" - írta közleményében a Buckingham Palota arra reagálva, hogy a börtönében öngyilkosságot elkövető, pedofíliával és gyerekprostitúcióval gyanúsított Epstein esete kapcsán András herceg neve is szóba került.

András - Donald Trump jelenlegi és Bill Clinton egykori elnökhöz hasonlóan - barátja volt a milliárdosnak, gyakran mutatkoztak együtt. Rendszeres vendég volt Epstein bulijaiban is - melyeken a milliárdos a vádak szerint 2002-2005 között fiatalkorú lányokat bérelt fel szexre. Andrást még 2010-ben is lefotózták Epstein társaságában, pedig a milliárdost 2008-ban egy vádalku keretében már másfél év börtönre ítélték.

Az Epstein elleni vádirat része Virginia Roberts vallomása, aki azt állítja, hogy háromszor is arra kényszerítették, hogy András herceggel közösüljön - egyszer Londonban, egyszer New Yorkban, egyszer pedig Epstein karibi magánszigetén. Roberts állítása szerint mindez 1999-2002 között történt, amikor az amerikai jog szerint még fiatalkorúnak számított, vagyis ha egy nagykorú létesített vele szexuális kapcsolatot, az a törvényi meghatározás szerint minden körülmények között erőszaknak számít. A Buckingham Palota "hamisnak és minden alapot nélkülözőnek" minősítette a vádakat. (Via BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.