Sürgős cselekvési tervet hirdetett a brit kormány a kanyaró terjedésének megfékezésére

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Mivel az ENSZ Egészségügyi Világszervezete szerint Nagy-Britannia többé már nem számít kanyarómentes országnak, a brit kormány sürgős cselekvési tervet hirdetett. Dolog akad, Nagy-Britanniában az oltásellenes őrület terjedése miatt 87 százalék alá csökkent az oltottsági arány, bőven alatta annak a 95 százalékos aránynak, amely már nyájvédettséget jelent - vagyis amely elég ahhoz, hogy még az oltatlanokat is megkímélje egy járványtól.

A legnagyobb problémának az tűnik, hogy a kanyaró (illetve a mumpsz és rubeóla) elleni MMR védőoltást két adatban kell beadni. Sokan vannak, akik az első oltást még megkapják, de a másodikat már nem. A kormány ezért most arra kéri a háziorvosokat, hogy tudatosítsák jobban az ismétlőoltás beadásának jelentőségét, illetve mindkét adag beadásának fontosságát azoknál, akik esetleg egyetlen dózist sem kaptak. Emellett sürgetik a közösségi médiát, hogy lépjen fel a félrevezető oltásellenes üzenetek ellen.

A tervek között szerepel egy olyan konferencia szervezése is, amelyen az információk népszerűsítésének hatékonyabb módját keresik majd a gyógyszergyártók és más cégek részvételével. A kormány emellett a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) honlapján is igyekszik majd szertefoszlatni az oltóanyag veszélyeivel kapcsolatos félretájékoztató állításokat.

A kanyaró újbóli terjedése világszerte több országban, köztük Franciaországban, Németországban és Olaszországban is tapasztalható. Globálisan csaknem háromszorosára nőtt a megbetegedések száma az év első hét hónapjában az előző év azonos időszakához képest, figyelmeztetett a WHO, amely szerint 2019-ben eddig 364 808 esetet regisztráltak. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.