555 nő szoknyája alá fényképezett be

A rendőrség gyanúja szerint 555 nő szoknyája alá fényképezett be a madridi metrón, a városban közlekedő vonatokon és szupermarketekben az az 53 éves kolumbiai férfi, akit szerdán vettek őrizetbe a spanyol hatóságok. A letartóztatás hosszas nyomozás eredménye, amit a rendőrség azután indított, hogy egy pornóoldalon felfedezték a Madridban készült lesikamerás felvételeket.

A nyomozás adatai szerint 555 áldozata között legalább két fiatalkorú is volt. 283 áldozatának még az arcát is lefilmezte, beazonosíthatóvá téve őket. A rendőrség szerint "kényszeresen" kereste újabb áldozatait, volt, hogy egy nap 29 nőről készített felvételeket.

A gyanúsítottat amúgy tetten érték, a madridi metró peronján teperték le a rendőrök azután, hogy egy újabb nő szoknyája alá fényképezett be a hátizsákja zsebébe rejtett telefonnal. Az otthonában tartott házkutatás során egy laptopot és három lemezt foglaltak le, melyeken a nőkről rögzített filmeket tárolta. Közleményük szerint a gyanúsított "az egyik legnagyobb zaklató".

A gyanú szerint 2018 júniusában kezdte feltölteni videóit a pornóoldalra.

Spanyolország azon országok közé tartozik, ahol már van jogszabály a kamerás telefonok elterjedésével párhuzamosan terjedő szoknya alá fotózásról. Ez ott bűncselekménynek számít, bár ezidáig nagyon kevés ügy került bíróság elé, ahol a kialakult gyakorlat szerint enyhítő körülménynek számít, ha az áldozatot nem lehet azonosítani. A most elfogott sorozatzaklató erre nem számíthat, a rendőrség a felvételek alapján már 29 áldozatát azonosította, és még 254 áldozata felismerhető. (Via The New York Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.