Abu-Dzabiban letartóztattak egy amerikai nőt, akit megharapott egy ló

bűnügy
2019 augusztus 25., 16:02
comments 141

Letartóztattak egy 3 gyerekes amerikai nőt Abu-Dzabiban, és akár 5 év börtönre is ítélhetik. Traci Nichole Coffelt ugyanis megharapta egy csődör, amitől súlyosan megsérült, és az orvosi költségeket, illetve 3 havi elmaradt bérét be akarta hajtani a ló zsokéján. Anoud Sultan Al Suwaidi – aki az Egyesült Arab Emírségekben ismert zsoké, és jó kapcsolatai vannak – erre a kiberbűnözés elleni törvényre hivatkozva feljelentette Coffelt, aki a WatsAppon írva követelte a pénzét.

Traci Nichole Coffel
photo_camera Traci Nichole Coffel Fotó: My News Desk

Coffel többször írt a nőnek arról, hogy a jogos járandóság visszatartása az iszlám jog szerint vallási tiltás alá esik, de a feljelentés szerint tolvajnak/fattyúnak is nevezte őt, ami súlyos sértés arrafelé. A kiberbűnözési törvény szerint minden online tett sértés bűncselekménynek számít. A Detained in Dubai (Letartóztatva Dubajban) jogvédő szervezet szerint a nő nem sértett törvényt, csak a fizetését követelte a volt főnökétől, aki ráadásul maga is megsérthette az emírségekben egyébként meglehetősen szabadon értelmezett kiberbűnözési törvényt. A zsoké ugyanis kitette a netre Coffel fotóját, nevét és a telefonszámát a hozzájárulása nélkül. (Coffel férje ráadásul amerikai veterán, akit az ISIS halállistáján is megneveztek, a katonák rokonainak az adatait pedig még óvatosabban kell kezelni, hogy ne kerüljenek veszélybe.)

Tavaly márciusban a brit Laleh Shahravesh-t tartóztatták le évekkel korábban írt Facebook-posztja miatt, amiben volt férje új feleségét szidta, amire az feljelentette, vélhetően azért, hogy így zárja ki az időközben meghalt férj első feleségétől született lányát az örökségből. (My News Desk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.