Abu-Dzabiban letartóztattak egy amerikai nőt, akit megharapott egy ló

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Letartóztattak egy 3 gyerekes amerikai nőt Abu-Dzabiban, és akár 5 év börtönre is ítélhetik. Traci Nichole Coffelt ugyanis megharapta egy csődör, amitől súlyosan megsérült, és az orvosi költségeket, illetve 3 havi elmaradt bérét be akarta hajtani a ló zsokéján. Anoud Sultan Al Suwaidi – aki az Egyesült Arab Emírségekben ismert zsoké, és jó kapcsolatai vannak – erre a kiberbűnözés elleni törvényre hivatkozva feljelentette Coffelt, aki a WatsAppon írva követelte a pénzét.

Traci Nichole CoffelFotó: My News Desk

Coffel többször írt a nőnek arról, hogy a jogos járandóság visszatartása az iszlám jog szerint vallási tiltás alá esik, de a feljelentés szerint tolvajnak/fattyúnak is nevezte őt, ami súlyos sértés arrafelé. A kiberbűnözési törvény szerint minden online tett sértés bűncselekménynek számít. A Detained in Dubai (Letartóztatva Dubajban) jogvédő szervezet szerint a nő nem sértett törvényt, csak a fizetését követelte a volt főnökétől, aki ráadásul maga is megsérthette az emírségekben egyébként meglehetősen szabadon értelmezett kiberbűnözési törvényt. A zsoké ugyanis kitette a netre Coffel fotóját, nevét és a telefonszámát a hozzájárulása nélkül. (Coffel férje ráadásul amerikai veterán, akit az ISIS halállistáján is megneveztek, a katonák rokonainak az adatait pedig még óvatosabban kell kezelni, hogy ne kerüljenek veszélybe.)

Tavaly márciusban a brit Laleh Shahravesh-t tartóztatták le évekkel korábban írt Facebook-posztja miatt, amiben volt férje új feleségét szidta, amire az feljelentette, vélhetően azért, hogy így zárja ki az időközben meghalt férj első feleségétől született lányát az örökségből. (My News Desk)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.