Negatív rekordot döntött a kormány: az egészségügyre ilyen keveset még nem költöttek

Egészségügy
2019 augusztus 26., 05:09
comments 318

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatsorára hivatkozva számolt be arról a Válaszonline, hogy

negatív rekordot döntött a kormány, "2010 óta először zuhant be a GDP 7 százaléka alá az egészségügyre fordított kiadás".

A 2017-re mért 6,9 százalékból amúgy 4,8 százalékot az állam, a többit meg a betegek fizeti. A lap figyelmeztet egy másik csúcsdöntésről is:

a betegellátásban először került tíz százalék fölé a fizetős egészségügy.

Mindeközben a Magyar Államkincstár legnagyobb tartozójává lépett elő a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet, írja a Világgazdaság. Az intézmény 

már 3,5 milliárd forintnyi lejárt adóssággal működik.

Második helyen az MH Egészségügyi Központ áll 3,22 milliárd forintos adósságállományal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.