A terjengő halszag miatt jelentette fel egy ausztrál vegán a grillező szomszédjait

külföld
2019 szeptember 03., 11:17
comments 200
photo_camera Fotó: Jessica and Lon Binder / Flickr CC BY NC-ND 2.0

A nyugat-ausztráliai, életmódját tekintve vegán Cilla Carden beperelte grillező szomszédait. Állítása szerint a szomszédjai direkt halat grilleztek az ő idegesítésére. Keresetét azonban mind Nyugat-Ausztrália közigazgatási bírósága, mind az ország legfelsőbb bírósága elutasította, mondván az "nem ésszerű". De Carden a Guardian tudósítása szerint nem adja fel, további jogi lépéseket fontolgat.

"Azért rakták oda (a grillt), hogy én halat szagolhassak. Nem érzek mást, csak halszagot. Nem vagyok képes kiélvezni a kertem, mert ki se tudok lépni" - mondta. Állítása szerint aludni se tud, pedig mindössze csak békében akar élni.

A szagper amúgy már 2017 augusztusa óta húzódik. Carden az eddigiek alapján igazi horrorszomszédnak tűnik, a szerinte szándékos bűzölgés mellett a cigarettafüst, a betonon húzogatott műanyagszékek hangja, a visszatükröződő fények és az udvarban kosarazó gyerekek miatt is bepanaszolta szomszédjait. Az ausztrál 9-es csatorna beszélt a szomszéddal is, aki azt mondta, hogy időközben már arrébb pakolták a grillt és a kosárpalánkot is leszerelték Carden panaszai miatt. Amiket a bíróság most ésszerűtlennek minősített, egy másik szomszéd szerint azért, mert azok "korlátoznák más tulajdonosokat saját birtokuk ésszerű és elfogadható használatában". (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.