Alkoholba fojtanák New York patkányait

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A New York-i hatóságok bemutatták legújabb csodafegyverüket a patkányokkal folytatott, ezidáig teljes mértékben sikertelen háborújukban: egy alkoholcsapdát, amiben a csalival becsapdázott rágcsálók alkoholos oldatba fulladnak.

New Yorkot nehéz elképzelni patkányok nélkül, a rágcsálók olyan gyakoriak, hogy ha valaki nagyon kíváncsi rájuk, elég lesétálnia a metróba - már ha nem ütközik bele egybe egyből háza lépcsőjén. A hatóságok évek, évtizedek óta próbálkoznak a kiirtásukkal, fogamzásgátlóktól kezdve "rágcsálóbiztos" kukákig már mindent bevetettek, több millió dollárt elköltöttek, de hiába.

Most az új csapdától remélik a sikert. A bemutatón a szerkezet importőre. Anthony Giaquinto azzal magyarázta az alkohol szerepét, hogy az elkábítja az amúgy remekül úszó patkányokat, amik bódultan aztán már megfulladnak a folyadékban.

Az Ekomille-nek nevezett szerkezet nagyjából sámli méretű. A patkányok egy kis létrán tudnak felmászni a tetejére, a csalihoz. Amikor egy szenzor érzékeli ezt, kinyílik alattuk a csapóajtó, és beleesnek a tárolóba, ami nyolcvan patkányhulla tárolására képes. A készülék egy hónapos tesztje során 107 patkány lelte halálát alkoholba fulladva.

Ez alapján sikeresnek minősítették a kísérletet, így most Brooklyn legpatkányfertőzöttebb részein megkezdik kihelyezésüket. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.