Megszökött egy hírhedt román alvilági figura házi majma

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Főtér arról számolt be, hogy Bukarestben megszökött egy házi majom, ami román források szerint az egyik leghírhedtebb román alvilági figura, Nuţu Cămătarué. Az állat az V. kerületben mászkált, benézett egy családi ház udvarára is, amit fel is vett a gazda, mielőtt hívta a hatóságokat.

A csendőrök persze nem voltak kellően felszerelkezve, így hiába kergették, de később az állatvédőknek sem sikerült befogni az állatot órákon át. Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea is tréfálkozott az ügyben: „Remélem nem lesz könnyes az állat szeme a parlagfűtől.” Végül egy diófán ülve találták meg, és altatópuskával kábították el a majmot.

A márciusban újra szabadlábra helyezett, több gyilkossági kísérlettel, zsarolással, emberrablással és uzsorázással vádolt Cămătarunak több egzotikus állata is volt már: egy 2013-as házkutatáson 4 oroszlánt és 2 medvét (!) vittek el a rezidenciájáról, a nyomozók szerint azokkal ijesztgette az adósait. (Főtér)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.